Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Németh Szilárd munkahelyteremt: bruttó 161 ezrért várja a tartalékosnak jelentkezőket

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a honvédelem napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. május 21-én.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a honvédelem napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2020. május 21-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Folytatódtak karrierpercek Németh Szilárddal, a honvédelmi államtitkár ezúttal az operatív törzs szombati tájékoztatóján lépett fel, hogy visszautasíthatatlan ajánlattal kínálja meg a járvány miatt munkanélkülivé vált embereket.

„A Magyar Honvédség mint az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi programjában, a munkahelyteremtésben”

– mesélte Németh Szilárd, és munkahelyet lehet, hogy valóban teremt az ötlete, megélhetést azonban aligha: a 24.hu tudósítása szerint az önkéntes tartalékos katonákat ugyanis mindössze havi bruttó 161 ezer forinttal kecsegtetik.

Olyan 18 és 50 év közötti jelentkezőket várnak, akik a járvány miatt veszítették el a munkájukat. 25 településen jelentkezhetnek, hogy 6 hónapos kiképzést kapjanak a lakhelyükhöz lehető legközelebb. A fél év után visszatérhetnek a polgári életbe, de újabb 6 hónappal akár meg is hosszabbíthatják a kiképzést. A honvédség a legjobbaknak és -felkészültebbeknek életpályamodellt, hivatásos karriert is kínál.

Németh Szilárd szólt arról is, hogy a határvédelmi, járőrözési, őrzés-védelmi feladatokon túl a Magyar Honvédség egyedülálló biológiai mentesítő képességével már több mint 990 idősotthon fertőtlenítését és vírusmentesítését hajtotta végre.

Abban, hogy Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a Magyar Honvédségnek is – magyarázta az államtitkár, egyszersmind azt is tudatva, hogy ezek szerint Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát.

Németh Szilárd megpróbálta lebirkózni a karcagi polgármestert

Felborult egy katonai utánfutós terepjáró az M5-ös autópályán

Második világháborús repeszlőszert találtak az FKF szemétégetőjének salakterében

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt