Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Nagy Feró: „a vírus még nem mondta, hogy lehet bulikat tartani”

Nekifeszültek a koronavírus-szakértésnek a hazai muzsikosok, miután úgy tűnik, nyár végén sem lehetnek még koncertek.

Nagy Feró: „a vírus még nem mondta, hogy lehet bulikat tartani”
Fotó: Facebook/Nagy Feró

Egymás után bugyognak fel ismert magyar zenészek amiatt, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a minap egy interjúban belengette: a kormány gondolkodik a koronavírus-járvány miatti korlátozások meghosszabbításán, ami miatt az augusztus 15. utáni tömegrendezvények is mehetnek a levesbe.

Majka egyenesen kettős mércét emleget, felhozva, hogy focimeccsekre bezzeg ki lehet menni.

„Mintha kifejezetten, speciálisan ránk íródott volna ez a szívatási törvény”

– fogalmazott az ózdi rapper, aki korábban az Artisjus-segélyért folyamodó zenészeket is ostorozta.

Pataky Attila nagyon bízik benne, hogy augusztus 15. után ismét lehet majd koncertezni, rámutatva, nem csak a zenészeket, hanem a roadokat, a műsorszervezőket, a kiszolgálóegységeket is sújtja a korlátozás.

„Mi már meghoztuk az áldozatot, kapjuk meg a lehetőséget az egyenlő elbírálásra”

– üzente az Edda frontembere. Hasonlóan látja a helyzetet a Hooligans és a Tankcsapda is. Utóbbi zenekar szerint amennyiben nem könnyítenek augusztus 15. után, olyan mélypontra kerülhet a zeneipar, melynek beláthatatlan következményei lehetnek.

„Ez a szektor a járvány kezdete óta vegetál, nemcsak a zenészek, hanem egy teljes szolgáltató ipar, háttéripar került perifériára, a technikusoktól, hangmérnököktől, szervezőktől, klubtulajdonosoktól kezdve a vendéglátó és hangtechnikai cégekig. Több tízezer emberről van most szó”

– írta a banda egy Facebook-posztban.

Merőben más állásponton van az újabban buzgó NER-imádó Nagy Feró, aki múltkor egy interjúban Mészáros Lőrinc nem létező tehetségét méltatta. Mint most mondta, szívesen menne már fellépni, de nem lepte meg a hír, miszerint elképzelhető, hogy erre még várni kell. Érti zenésztársait, de szerinte rossz célpontra irányul a haragjuk.

„A vírus még nem mondta, hogy lehet bulikat tartani, az ugyanis nem szűnt meg. Szerintem ez az egész korlátozás nem rólunk szól, hanem a közönségről, hiszen mi, zenészek izolálni tudjuk magunkat a színpadon, de mi van akkor, ha egy tízezres tömegben akár csak 100 fertőzött is bulizik?”

– idézte a Blikk a Beatrice frontemberét. Szerinte egyébként a környező országokban tapasztalható második hullám mutatja, hogy van még baj, és amíg nincs vakcina, maradhat a helyzet. Mint mondta, ő eleve úgy készült, hogy idén már nem koncerteznek Magyarországon, nem tehetik meg a közönséggel, hogy veszélynek teszik ki őket.