Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Benkő: bebizonyosodott, hogy a katonák nem csak a fegyverekhez értenek!

Például egész ügyesen tudnak sátrakat építeni, ágyakat hordani, de járőrözni is.

Katonák tábori ágyakat pakolnak a Pécsi Tudományegyetem Akác utcai klinikai tömbjében 2020. április 20-án.
Katonák tábori ágyakat pakolnak a Pécsi Tudományegyetem Akác utcai klinikai tömbjében 2020. április 20-án. Fotó: MTI/Sóki Tamás

A koronavírus-járvány idején bebizonyosodott, hogy a Magyar Honvédség, a katonák nem csak a fegyverekhez értenek, nem csak háborús feladatokra, béketeremtésre alkalmasak

– leplezte le a honvédelmi miniszter kedd este egy budapesti háttérbeszélgetésen az MTI híre szerint.

Benkő Tibor elmondta, hogy a honvédség mintegy 2 ezer katonája segítette a járvány elleni védekezést. 105 létfontosságú magyar vállalatnál honvédelmi irányító törzsek koordinálták a munkát (bármiben is merült ez ki).

A 108 egészségügyi és szociális intézményben szolgálatot teljesítő kórházparancsnok közül 51 katona volt. Országszerte 1034 idősotthon fertőtlenítését végezték el. Mindemellett a katonák előszűrő sátrakat építettek, járőröztek, segítették a határvédelmet, a humanitárius korridor biztosítását, továbbá őrzés-védelmi feladatokat is elláttak!

Védőruhába öltözött katonák ruházatát fertőtlenítik a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 17-én.

Védőruhába öltözött katonák ruházatát fertőtlenítik a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 17-én.Fotó: MTI/Mónus Márton

A miniszter úgy tudja, a Magyar Honvédség a gazdaságvédelmi akcióterv munkahelyteremtő programjából is kiveszi a részét. A speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével ugyanis 3000 embert akár 1 éven keresztül tudnak ily módon foglalkoztatni – magyarázta csavarosan Benkő, hogy 3000 kamu-munkahely létesítése miért is „gazdaságvédelem”.

Benkő Tibor szólt arról is, hogy folytatódik a haderőfejlesztési program. Még ebben az évben érkezik 12 Leopard 2A4 típusú harckocsi, 4 Zlin típusú kiképző repülő, és év végéig 18 Airbus H-145 M könnyű helikopter lesz már a Magyar Honvédség hadrendjében.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten