Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Belföld

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Biciklis tömegbaleset résztvevője: „Én még ennyi vérző embert nem láttam”

Lovassy Krisztián profi pályakerékpáros is ott volt és bukott a tegnapi országúti versenyen.

Harta ViktorHarta Viktor
A baleset helyszíne.
A baleset helyszíne. Fotó: É. György/RTL Híradó/Index

A londoni olimpikon Lovassy Krisztián is szenvedő alanya volt annak biciklis tömegbalesetnek, amely egy amatőr országúti versenyen történt Tótvázsony és Balatonszőlős között vasárnap. Mint arról korábban hírt adtunk, a mintegy 200 tagú mezőnyből körülbelül 50-en borultak, a mentők szerint 19-en sérültek meg.

A 32 éves profi pályakerékpáros – akit fejsérülése miatt kétnapos megfigyelésre kórházban tartottak – az M1 propagandacsatornának hétfőn azt nyilatkozta:

Magyarországon ilyen versenybalesetben még nem volt része, de külföldön sem nagyon.

„Amikor a hivatalos felvezetővel odaértünk a rajthoz, már legalább százan beálltak, a csapatunk tagjai körülbelül a 150-200. hely környékén tudtak csak besorakozni. Én előre jót nem hallottam a pályáról, annak vonalvezetéséről, kijelöléséről, és felhívták a figyelmet, hogy a lejtő szinte életveszély, mert újra lett aszfaltozva és 80-90 kilométer/órával is könnyedén lehet menni” – mondta Lovassy Krisztián. Hozzátette: a rajt után „fénysebességgel” lőttek ki az amatőrök mellet, hogy odaérjenek a mezőny elejére, mert a lejtőn szinte borítékolható a bukás.

„Nagyjából a 20-30. hely környékére sikerült odaérünk, de miután a csapatunkban én hátrébb voltam, már nem úsztam meg a bukást. Láttam, ahogy csúsznak be elém az emberek egy S-kanyarban” – emlékezett. Kiemelte: biztonságosan próbált meg lemenni a lejtőn, az amatőrök nagy része viszont szerinte még soha nem is közlekedett ilyen sebességgel.

„Sokan úgy lehettek vele, hogy ez egy verseny, és mindent bele kell adni” – közölte. Lovassy kiemelte:

hivatalosan ugyan 70 kilométer/órával ment a mezőny, mert a KRESZ szabályait ilyen esetben is be kell tartani, de szerinte volt olyan is, aki ennél sokkal gyorsabban száguldott lefelé.

„Csak egy csattanást hallottam, és azt láttam, hogy az S-kanyarban csúsznak ki az emberek iszonyat tempóval, szállnak a kerékpárok meg az azokból kitört kerekek, a három-négy felé tört részei” – mondta. Hangsúlyozta: az út egyik oldalán két méter mély sziklás árok volt, míg a másikon 1,5-2 méterenként vasrúd volt lebetonozva, amelyekhez drótháló volt kifeszítve.

„Én az úton maradtam, viszont valakire ráestem, vagyis beleszálltam fejjel. Szinte horzsolások nélkül megúsztam a dolgot, de eltört két ujjam, zúzódott a csuklóm, megütöttem a csípőmet, meghúztam a nyakamat, a combom is kapott egy nagyobb ütést és agyrázkódást is kaptam. És többekhez képest, akiket mentő és mentőhelikopter vitt el, még így is szerencsés voltam. Mert még ilyet, ennyi vérző embert kerékpárversenyen nem láttam” – nyilatkozta.

Lovassy a történtek ellenére készül a hétvégi pályakerékpáros országos bajnokságra és azt tervezi, hogy ott lesz a rajtnál.

Ez is érdekelhet

Fejtetőre borult egy autó Tótvázsonynál, mentőhelikopter is érkezett

Videó a balatonfelvidéki bicikliversenyen történt tömeges bukásról

Tömegbaleset történt egy magyar kerékpárversenyen, 19 sérült

Súlyos baleset történt az M3-as autópályán, hét kilométeres a torlódás

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Két embert mentettek ki a tűzoltók egy égő házból Hajdúszoboszlón