Németh Szilárd: rekordösszegű költségvetése lesz jövőre a honvédségnek

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a 2021. évi honvédelmi költségvetésről a Honvédelmi Minisztériumban 2020. július 8-án.
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a 2021. évi honvédelmi költségvetésről a Honvédelmi Minisztériumban 2020. július 8-án. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Rekordösszegű költségvetésből gazdálkodhat jövőre a Magyar Honvédség – újságolta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd elmesélte: ebben az évben 616 milliárd forintból gazdálkodhat a honvédség, jövőre azonban 30 százalékkal több, 778 milliárd forint áll majd rendelkezésre!

Úgy tudja, a jövő évi költségvetés két pilléren nyugszik: a járványügyi készültségen és a gazdaságvédelmi alapon. A vírus második szakaszának leküzdéséhez, a munkahelyek megőrzéséhez, munkahelyek teremtéséhez biztonságos környezetre, olyan rendre, nyugalomra, fegyelmezettségre van szükség, amit az első szakaszban mutattak a magyarok – magyarázta az államtitkár.

Kapcsolódó hírek