Gulyás: tegnap egész nap ülésezett a kormány, nem zárható ki, hogy az eddiginél szigorúbb intézkedések jönnek

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Magyarországon csökken az aktív esete száma, de a környező országokra ez nem igaz. Ráadásul az új magyar eseteknél mindenhol külföldről hozták be a vírust, ezért nem zárható ki, hogy az eddiginél szigorúbb intézkedéseket kell hozni” – mondta Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt arról is, szinte egész nap ülésezett szerdán a kormány, és a fő téma a koronavírus volt. Úgy látja, az első csatát sikerült megnyerni, vakcina híján azonban a fertőzés velünk fog élni.

Gulyás szerint aggasztó a helyzetkép több országban. A horvátoknál rendkívül megugrott az azonosított fertőzöttek száma, Szlovéniában 223 új megbetegedést azonosítottak, a szerbeknél 3369-re nőtt az aktív fertőzöttek száma, 297-re Szlovákiában és Ausztriában 449-ről 1086-ra.

A miniszter azt javasolja mindenkinek, hogy bár lehet külföldre menni, inkább hazai nyaralásban gondolkozzanak.

Kapcsolódó hírek