Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Érkezik a hidegfront, figyelmeztetést adtak ki

Délután és éjszaka a zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések.

Zivatarfelhő Nagykanizsa közelében 2019. július 13-án.
Fotó: MTI/Varga György

Az északi és a nyugati országokat már elárasztó hűvös levegő a szárazföld belseje fölé halad, és a következő 36 órában a Kárpát-medencét is eléri: az átvonuló markáns hidegfront hatására

hétfő éjjel, illetve kedd délelőtt sokfelé várható eső, zápor, zivatar, és jelentős lehűlésre számíthatunk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő délután a sok napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, zápor, esetleg zivatar estig csak elvétve fordulhat elő, majd egyre nagyobb területen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjszaka már keleten is erősen felhős vagy borult lesz az ég. Estétől keleten és délen többfelé várható zápor, zivatar, másutt inkább tartós eső valószínű.

Hétfőre Budapest, Pest megye, Fejér megye, és Komárom-Esztergom megye kivételével minden megyére elsőfokú figyelmezetést adtak ki a várható zivatarok miatt.

A zivatarokhoz viharos szél (60-90, néhol esetleg 90 km/h-t meghaladó), felhőszakadás (20-50, néhol 50 mm-nél több) és jégeső társulhat.

Kedd hajnaltól északnyugat, nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet, kedd délelőtt a Dunántúlon, kora délutánig a keleti tájakon is megszűnik a tartós csapadék. Több órára kisüt a nap, emellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből kedd délután elvétve nem kizárt futó zápor kialakulása. Az északnyugati, északi szél estétől nagy területen megerősödik, egyes tájakon viharossá fokozódik. Kedd estére mindenütt jelentősen mérséklődik a légmozgás.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten