Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Schobert Norbit is beidéztetnék a bíróságra a megölt soroksári futónő ügyében

A gyanúsított ügyvédje arra kíváncsi, miről beszélt az áldozat férjével a tragédia után.

Schobert Norbit is beidéztetnék a bíróságra a megölt soroksári futónő ügyében

A 2013 őszén, Soroksáron meggyilkolt Kardosné Gyurik Krisztina feltételezett gyilkosának védője azt szeretné, ha a bíróság Schobert Norbertet is meghallgatná az üggyel kapcsolatban – tudta meg a Blikk.

Dr. Lichy József, a gyanúsított ügyvédje a lapnak azt mondta, erre azért van szükség, hogy

„a bíró az ügy minden apró részletével tisztában legyen, amibe beletartozik az áldozat férjének és a fitneszgurunak egy telefonbeszélgetése is”.

Norbi és az áldozat férje ugyanis régóta, még a rendőriskolából ismerik egymást, és a fitneszguru beszélt telefonon az áldozat férjével, nem sokkal a tragédia után. A védőügyvéd arra kíváncsi, hogy „az általa sokra tartott” Schobert Norbert hogyan emlékszik erre a beszélgetésre.

Kardos Lajos, a meggyilkolt nő férje a lapnak elmondta, a tragédia után néhány nappal Norbi valóban ráírt a Messengeren, majd telefonon is együttérzéséről biztosította régi barátját.

Norbi egyelőre nem tűnik túlságosan együttműködőnek, mint mondta, a barátjának valóban telefonon részvétet nyilvánított, „amikor élete legnehezebb pillanatait élte át”.

„A bíróságra biztos, hogy nem megyek el, úgy érzem, kezd ez a dolog a szenzációhajhászás irányába elmenni”

– mondta a Blikknek Schobert Norbert.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptemberében gyilkolták meg soroksári lakhelye közelében egy bokros területen. Az akkoriban hajléktalanként élő gyanúsított, R. Szilveszter – akit 2018-ban DNS mintája buktatott le egy másik bűnügy kapcsán – biciklijével elütötte Krisztinát, majd azonnal megtámadta. Nyakába hurkot tett, és olyan erővel szorította, hogy szinte lefejezte a nőt.