Sáros ár öntötte el Felsőkelecsényt

Sáros ár öntötte el Felsőkelecsényt
Fotó: Időkép.hu/Drótosné Farkas Adél

Lassan mozgó zivatarcellák szállítottak nagy mennyiségű csapadékot szinte naponta Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére, melyek az Időkép.hu beszámolója szerint a folyómedrek tágabb környezetében, az alacsonyabban, vagy völgyekben fekvő településeken villámárvizet, esetenként sárlavinát okoztak.

Az özönvíz pénteken sem kerülte el a térséget, Felsőkelecsényben az utcákon hömpölygött a sáros ár, melyről az időjárásportál mutatott fotókat:

💦 Ma is Borsod-Abaúj-Zemplén megye lett a felhőszakadások legszerencsétlenebb áldozata. 🌧Várjuk felvételeiteket! Fotók és infók a cikkben 👇

Posted by Időkép on Friday, July 3, 2020

Egy hete villámárvíz sújtotta a települést a nagy mennyiségű eső miatt. A közeli Forrón is özönvíz volt: csütörtök este 56 milliméternyi csapadékot mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén a korábbi napoknál jóval kevesebb csapadékra van kilátás. Szombaton a Tiszántúl keleti felén és a középső országrészben várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé szórványosan, másutt a többórás napsütés mellett legfeljebb néhol valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximum 26-30 fok között valószínű.

Vasárnap napsütéses lesz az idő. A Tiszántúlon lesz helyenként zápor, zivatar, másutt nem várható csapadék. A szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő.

Kapcsolódó hírek