Elverte a vihar Budapestet, anyára és lányára dőlt egy fa

Elverte a vihar Budapestet, anyára és lányára dőlt egy fa

Lassan mozgó, szinte egy helyben álló zivatarok kapták el csütörtök délután Budapestet, helyenként felhőszakadás és jégeső is volt, a szélvihar fákat, villanyoszlopokat döntött ki.

Felhőszakadás és villámárvíz nem sokkal ezelőtt Budapest, Soroksár!A fotókat köszönjük Hochstein Ádámnak!***Ha Te is…

Közzétette: Met Hír – 2020. július 2., csütörtök

Az Időkép azt írta, a több cellából álló zivatar a Budapest déli része felett bontakozott ki, majd egyre inkább a belváros és Óbuda irányába fejlődött tovább miközben egy hatalmas légzuhatagot is produkált.

A BRFK tájékoztatása szerint a főváros I. kerületében lévő Sikló utcában egy 46 éves nőre és egy 14 éves lányra dőlt rá a fa. A sérülteket a Szent János Kórházba vitték a mentők.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a csütörtök délutáni vihar miatt 25 helyszínen kellett beavatkozniuk Budapesten a tűzoltóknak. A zivatarral, olykor felhőszakadással és erős széllel járó időjárás Budapest déli részén, leginkább a XXIII. kerületben okozott gondot, de a IX. és a XIX. kerületből is érkeznek bejelentések károkról. A szél fákat és villanyoszlopokat döntött ki, az áramszolgáltató szakembereinek segítségére is szükség volt.

Pest megyei Dunaharasztiban házak pincéjét öntötte el az esővíz, a Némedi út és a Dózsa György út találkozásánál pedig az aluljárót elárasztotta a víz, a forgalom ott már torlódik.

Kapcsolódó hírek