Külföld

Szijjártó Bécsbe ment luxuscikkeket vásárolni, megkérdezték, nem fél-e a migránsoktól

Bűnügy

Magyar Péter üzent a rendőrségnek és kiadta az őt megkereső újságíró nevét

Baleset

Baleset Oroszlány és Csákvár között: a vétlen autóban utazó házaspár meghalt

Elbúcsúztatták Benedek Tibort

A szurkolók az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt vehetnek majd tőle búcsút.

Harta ViktorHarta Viktor
Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya 2013. július 28-án a barcelonai vizes világbajnokságon.
Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya 2013. július 28-án a barcelonai vizes világbajnokságon. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Szűk családi körben búcsúztatták el Benedek Tibor háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót, a magyar férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitányát – áll a család közleményében, melyet a 24.hu-nak juttattak el.

A sportlegenda június 18-án, életének 48. évében, súlyos betegség után hunyt el. A család sorai szerint a szűk körű szertartás Benedek Tibor kívánsága volt. Azt írták:

„Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban. Tisztelettel kérjük a továbbiakban is a közvélemény és a sajtó megértését, hogy az előttünk álló hosszú időszakban csendben és a magunk módján gyászolhassunk, hogy méltók maradhassunk Tibor és a vele közös pillanataink emlékeihez.”

A közlemény szerint a szurkolók az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt vehetnek majd Benedek Tibortól búcsút, mikor is pályafutásának legszebb pillanataival emlékeznek a vízilabdázóra a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Ez is érdekelhet

Menczer Tamás nagyon megsértődött a magyar vízilabda-válogatott Facebook-posztjára

Benedek Tibort választották az elmúlt húsz év legjobb vízilabdázójának

Benedek Tibor sétány lehet a Margitszigeten

Meghalt Dobor Dezső sportriporter

Orbán Viktor kedvenc sportlapja kiállt a gyermekbántalmazó edzők mellett

Újabb öt évig Németh Szilárd lesz a birkózószövetség elnöke