Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Áder János: „Önök az elmúlt hetek csatáit megnyerték”

Orbán Viktorra hergelte magát járványból, és nagyon megdicsérte az egészségügyiseket.

Áder János köztársasági elnök beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án.
Áder János köztársasági elnök beszédet mond az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén a Szent László Kórház udvarán 2020. június 30-án. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Magyarország tisztelettel adózik az egészségügyi dolgozók teljesítményének – állította Áder János az Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Semmelweis-napi ünnepségén kedden, ahol – mintha csak Orbán Viktor szövegírói dolgozták volna meg –, már a köztársasági elnök is a háborús retorika szerint puffogtatta a harci lózungokat ahelyett, hogy valódi megbecsülést követelne az egészégügyiseknek.

Köszönet a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóinak, és mindenkinek, aki a „frontokon szolgált” az ország számos más egészségügyi intézményében: háziorvosi rendelőkben, idősotthonokban, mentőállomásokon, laborokban, kórtermekben – magyarázta.

A mostani járvány idején minden korábbinál erősebben éltük át, hogy az egészségügyben, a betegek, idősek ápolásában dolgozók munkája mit is jelent – mesélte Áder János, bár ő VIP-ellátást élvező köztársasági elnökként nem tudni, hol és mikor találkozott utoljára a hétköznapi embereknek járó magyar egészségüggyel.

„Önök az elmúlt hetek csatáit megnyerték” – tájékoztatta az egészségügyi dolgozókat, hangsúlyozva, hogy a kormánypropagandához hasonlóan ő is úgy tudja: Magyarországon a járványt világviszonylatban is irigylésre méltó hatékonysággal sikerült kordában tartani, ugyanakkor „a háború még nem ért véget, még nincs gyógyszerünk, nincs védőoltásunk”.