Bűnügy

Kirúgása után még közel 3 millió forintért tankolt egy férfi a volt munkaadója számlájára

Belföld

Ismét megszólalt Magyar Péter: a nemzetbiztonsági bizottság elnökével egyeztetett

Bűnügy

„Válogatott fenyegetéseket” kap, 24 órás védelmet javasoltak Magyar Péternek

Mészáros Lőrinc pénzével indított új médiacéget Vaszily Miklós

Az Indexre is ráeresztett médiaintéző egy olyan cégben tűnt fel, melybe a felcsúti oligarcha tette a pénzt.

Harta ViktorHarta Viktor
Vaszily Miklós, még a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójaként a V4-országok közszolgálati médiumvezetőinek tanácskozásán Visegrádon, a királyi palotában 2017. november 14-én.
Vaszily Miklós, még a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójaként a V4-országok közszolgálati médiumvezetőinek tanácskozásán Visegrádon, a királyi palotában 2017. november 14-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A G7 rábukkant Vaszily Miklós, a kormányközeli médiastróman nevén egy frissen alapított cégre, melyet egy olyan bizalmi vagyonkezelővel tulajdonol felesben, amely cég Mészáros Lőrinc pénzét forgatja, és a felcsúti milliárdos a kedvezményezettje.

Vaszily Miklós neve azért érdekes, mert a médiaszakembert vásároltatták be nemrég az Index reklámfelületeit értékesítő cégbe is.

A G7 most azt írja, Vaszily májusban alapított Progress Média Hungary Kft. nevű cégét egy olyan céggel közösen hozta létre, amelynek

  • egyik tulajdonosa Tima János, Alcsútdoboz fideszes alpolgármestere,
  • a másik pedig Fedák István, aki a Mészáros Lőrinc érdekkörébe sorolható CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósági tagja.

Júniusban aztán Tima és Fedák közös cége eladta a részesedését a Bizalom Vagyonkezelő Kft.-nek (amely – mint a nevéből is látszik – egy úgynevezett bizalmi vagyonkezelő, azaz olyan cég, amely a rábízott vagyont kezeli, úgy, hogy jellemzően nem derül ki, hogy ki adta a pénzt, és ki az egész elrendezés kedvezményezettje).

A G7 nyomozásai szerint a Bizalom Vagyonkezelő Kft.-t sokáig egy személyben egy szekszárdi vállalkozó, Nagy László tulajdonolta, az adás-vétel előtt néhány héttel viszont beszállt a társaságba Tima János, de azóta már túl is adott a részesedésén. Az ennél is izgalmasabb dolog azonban a lap szerint az, hogy

aki az úgynevezett vagyonrendelő, aki a pénzt adja a bizalmi vagyonkezelőnek, és aki a kedvezményezettje, azt úgy hívják, hogy Mészáros Lőrinc.

A G7.hu azt is kiderítette, hogy Mészáros eddig félmilliárdot tett a Bizalom Vagyonkezelő Zrt.-be.

A lap megkereste Kovács Gergelyt, a Progress Media ügyvezetőjét, aki a közmédia és a TV2 csoport reklámjait értékesítő Atmedia anyacégének, a Visus Investnek is ügyvezetője. Kovács azt állította, sem az Index vagy az Indamedia, sem a TV2 körül nem fog szerepet vállalni a Progress Média, és a cég tévéműsor gyártásra készül.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Várkonyi Andrea Mészáros Lőrincről: higgadt, bölcs, elképesztő érzéke van a romantikához

Friss fotókon Mészáros Lőrinc, aki idén is Spanyolországig utazott, hogy felcsúti futballistákat láthasson

Nem állt fel a Fidesz-frakció Navalnij emlékére, mert Orbán szerint „sovinisztáknak nem jár tisztelet”

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Várkonyi Andrea után Mészáros Lőrinc is szót kért

Gyurcsány Ferenc már az Indexen bábozza a demokráciát