Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Kutatás: a magyarok 39 százaléka már havi 250-350 ezer nettóval is beérné

Van azonban, aki csak havi félmillió fölötti jövedelemmel tudja elképzelni az életét.

Mezőgazdasági munkások esznek a Virginia típusú dohánypalánták ültetése közben tartott szünetben egy magántermelő földjén, Pócspetriben 2020. május 15-én.
Mezőgazdasági munkások esznek a Virginia típusú dohánypalánták ültetése közben tartott szünetben egy magántermelő földjén, Pócspetriben 2020. május 15-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

A magyarok relatív többsége szerint havi 250-350 ezer forintos nettó havi fizetés elegendő a tisztes megélhetéshez – derült ki a Pulzus Kutató által készített közvélemény-kutatásból.

A Napi.hu megbízásából végzett felmérés szerint a válaszadók 39 százaléka havi 250-350 ezer forintos nettó fizetést tartana elegendőnek, 28 százalékuk ennél kevesebbel is beérné, 33 százalékuk ugyanakkor többet szeretne.

Érdekes a két véglet is,

a megkérdezettek 2 százaléka nettó 150 ezer forint alatti nettó fizetéssel is beérné, 7 százalékuk viszont csak havi félmillió fölötti jövedelemmel tudja elképzelni az életét.

Számít az életkor is: a 60 év fölöttiek 41 százaléka már a 150-250 ezer forint közötti havi fizetéssel is megelégszik. Ami pedig az iskolai végzettséget illeti, a diplomások 20 százaléka tartja szükségesnek a havi félmillió forint feletti bért, míg 33 százalék megelégedne a 350-500 ezer forint közötti nettó bérrel.

Lakóhely típus szerint is vannak eltérések: a budapestiek fele legalább havi 350 ezer forintot tart elegendőnek a tisztességes megélhetéshez, a vidéki városokban elő megkérdezetteknek csak a 26 százaléka, a falusiaknak pedig a 28 százaléka szavazott erre.

Kapcsolódó friss hírek

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag