Baleset

Rettenetes hír: meghalt az Esztergom Rally egyik sérültje, egy kislány – már öt életet követelt a tragédia

Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Blikk: koronavírus-fertőzött volt Bálint gazda

A lap információit nehéz máshogy értelmezni, mint hogy a kórházban fertőzhették össze.

RövidenRöviden
Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én.
Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Koronavírus-fertőzött volt Bálint György, az alig több mint egy hete elhunyt kertészmérnök, az ország Bálint gazdája – tudta meg a Blikk.

A lap azt írja, a 100 esztendős Bálint György szervezetét tüdőgyulladás győzte le, otthonának ajtaján jelenleg is piros karanténcédula látható, és a halálhíre után nem sokkal a kormány vírusinformációs honlapján is megjelent, hogy elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg.

„Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt” – erősítette meg a Blikknek Bálint György özvegyének egy közeli hozzátartozója, aki azt is elmondta, Bálint gazda gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban.

„Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt”

– mondta a rokon a lapnak.

Úgy tudni, Bálint gazdát korábban négy napig a siófoki kórházban kezelték, a harmadikon csináltak koronavírustesztet, ami negatív lett. Ezután került a főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye, ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt, vagyis

néhány nappal korábban fertőződhetett meg.

A család értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen Bálint György a vírusveszély első perceitől kórházba szállításáig önkéntes karanténban élt, kora miatt vigyázott rá a család.

Bálint gazda özvegye a múlt héten arról beszélt, még el tudtak búcsúzni párjától. Ekkor még maga sem tudta, hogy másnap értesítik: vesztegzár alá kerül, mert elhunyt férje koronavírus-fertőzött volt.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter