Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én.

Blikk: koronavírus-fertőzött volt Bálint gazda

A lap információit nehéz máshogy értelmezni, mint hogy a kórházban fertőzhették össze.

Koronavírus-fertőzött volt Bálint György, az alig több mint egy hete elhunyt kertészmérnök, az ország Bálint gazdája – tudta meg a Blikk.

A lap azt írja, a 100 esztendős Bálint György szervezetét tüdőgyulladás győzte le, otthonának ajtaján jelenleg is piros karanténcédula látható, és a halálhíre után nem sokkal a kormány vírusinformációs honlapján is megjelent, hogy elhunyt egy 100 esztendős férfi beteg.

„Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt” – erősítette meg a Blikknek Bálint György özvegyének egy közeli hozzátartozója, aki azt is elmondta, Bálint gazda gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban.

„Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. Egy hete vasárnap halt meg Gyuri bácsi, a feleségével pedig csak másnap közölték: az elhunyt a kistarcsai kórházban elvégzett utolsó koronavírus-teszteredménye pozitív lett, ő pedig karanténköteles emiatt”

– mondta a rokon a lapnak.

Úgy tudni, Bálint gazdát korábban négy napig a siófoki kórházban kezelték, a harmadikon csináltak koronavírustesztet, ami negatív lett. Ezután került a főváros közeli intézménybe, ahol pár nap után szintén volt egy negatív teszteredménye, ám a kétoldali tüdőgyulladás miatt újabbat csináltak, ami már kimutatta a vírust, de mire az eredmény elkészült, a beteg elhunyt, vagyis

néhány nappal korábban fertőződhetett meg.

A család értetlenül áll a helyzet előtt, hiszen Bálint György a vírusveszély első perceitől kórházba szállításáig önkéntes karanténban élt, kora miatt vigyázott rá a család.

Bálint gazda özvegye a múlt héten arról beszélt, még el tudtak búcsúzni párjától. Ekkor még maga sem tudta, hogy másnap értesítik: vesztegzár alá kerül, mert elhunyt férje koronavírus-fertőzött volt.

Kiemelt kép: Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én. (MTI/Mohai Balázs)

Kapcsolódó hírek