Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én.

Részleteket közölt a család Bálint gazda haláláról

Bálint György vasárnap este hunyt el, 100 évesen.

Siófokon lett rosszul, ott került kórházba, majd egy Budapest közelében található intézménybe szállították át Bálint Györgyöt, aki vasárnap este hunyt eltudta meg a Blikk az ország Bálint gazdájának özvegyétől.

„A múlt héten utaztunk Siófokra, a nyaralóba, ahogy odaértünk, Gyurka rosszul lett. Azonnal a helyi kórházba vittük, néhány nap után pedig másik intézménybe szállították. Reméltük, a héten már hazajöhet, a vitalizáló kezelés, a gyógyszerek segítenek, de sajnos nem így lett, tüdőgyulladást kapott. A család még el tudott búcsúzni tőle, majd csendesen elaludt”

– idézte a lap Récsey Antóniát.

A Prima Primissima-díjas kertészmérnök, újságíró, volt országgyűlési képviselő halála kapcsán az Index azt írja, Bálint gazdát a XVI. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti, emlékét egy gyümölcsös kert őrzi.

Vajda Zoltán, a kerület független képviselője azt is közölte: a szerdai testületi ülésre benyújtott egy előterjesztést, ami arra tesz javaslatot, hogy a piacot nevezzék át Sashalmi Bálint gazda piac és közösségi térnek, így tisztelegve a neves szakember emléke előtt.

Kiemelt kép: Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én. (MTI/Mohai Balázs)

Kapcsolódó hírek