Részleteket közölt a család Bálint gazda haláláról

Bálint György vasárnap este hunyt el, 100 évesen.

Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én.
Bálint gazda (Bálint György kertészmérnök) az MSZP budapesti nőnapi rendezvényén, ahol közéleti díjat vett át 2019. március 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

Siófokon lett rosszul, ott került kórházba, majd egy Budapest közelében található intézménybe szállították át Bálint Györgyöt, aki vasárnap este hunyt eltudta meg a Blikk az ország Bálint gazdájának özvegyétől.

„A múlt héten utaztunk Siófokra, a nyaralóba, ahogy odaértünk, Gyurka rosszul lett. Azonnal a helyi kórházba vittük, néhány nap után pedig másik intézménybe szállították. Reméltük, a héten már hazajöhet, a vitalizáló kezelés, a gyógyszerek segítenek, de sajnos nem így lett, tüdőgyulladást kapott. A család még el tudott búcsúzni tőle, majd csendesen elaludt”

– idézte a lap Récsey Antóniát.

A Prima Primissima-díjas kertészmérnök, újságíró, volt országgyűlési képviselő halála kapcsán az Index azt írja, Bálint gazdát a XVI. kerületi önkormányzat saját halottjának tekinti, emlékét egy gyümölcsös kert őrzi.

Vajda Zoltán, a kerület független képviselője azt is közölte: a szerdai testületi ülésre benyújtott egy előterjesztést, ami arra tesz javaslatot, hogy a piacot nevezzék át Sashalmi Bálint gazda piac és közösségi térnek, így tisztelegve a neves szakember emléke előtt.

Kapcsolódó hírek