Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Turistáknak adták ki a Várban fillérekért bérelt önkormányzati lakásokat

Két nap alatt kitermelte az árát a csókosoknak átjátszott önkormányzati lakás.

A Duna belvárosi szakasza 2019. november 18-án.
A Duna belvárosi szakasza 2019. november 18-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Két budavári önkormányzati lakás bérlője is lebukott a napokban: a hvg.hu birtokába került dokumentumok szerint a nevetséges összegért megszerzett önkormányzati ingatlanokat turistáknak adták ki Airbnb-n keresztül.

Minderre úgy derült fény, hogy a 2019 ősze óta ellenzéki vezetésű önkormányzatnak elege lett az illegális lakáskiadásokból, és váratlan ellenőrzésekbe fogott.

A Donáti utcai lakás bérlője az ellenőrzéskor nem volt a lakásban, úgy tudni, nem is él Magyarországon. Ott volt viszont két turista, akik elmondták, egy nő fogadta őket, készpénzben kérte a szállás díját, távozáskor a postaládába kellett volna dobniuk a kulcsot. Az önkormányzat azonnal felmondta a szerződést az ingatlan bérlőjével, mivel az efféle ügyeskedés a hatályos rendelet szerint nem megengedett.

A kerület ingatlankezelő szervének emberei a helyszínről felhívták az Airbnb-üzletet menedzselő személyt, de a kérésük ellenére nem jött a lakásba, és még neki állt feljebb. Ilyen közjáték után a turisták sem akartak maradni a lakásban.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint

a 80 négyzetméteres lakás bérleti díja havonta 20 560 forint volt, rezsivel együtt 32 118 forintért használhatta a bérlő.

Két nap alatt kitermelte az árát

A hvg.hu által megkérdezett ingatlanos szerint a Várnegyed legfelkapottabb részein átlagosan 25 ezer forint/nap bérleti díjért lehet kiadni efféle lakásokat.

Néhány nappal később az Országház utcában razziáztak egy 43 négyzetméteres önkormányzati lakásnál, ahol szintén turistákat találtak a bérlő helyett. Ennek a lakásnak a havi bérleti díja a szemétszállítási díjjal együtt nem érte el a 30 ezer forintot.

A cikk szerint mindkét lakás bérleti jogát cserével szerezték, vagyis az eredeti jogosulttól egy másik ingatlan becserélésével vette át az ingatlant egy csókos.

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Halálos tragédia Budapesten

Elkapták az Andrássy úti Louis Vuitton-bolt kirablóit

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt