Hullámok a Balatonon.

Jön a kánikula: 33 fokban aszalódhatunk a hétvégén

Térképen mutatjuk, merre lesz a legmelegebb.

Az Időkép friss előrejelzése szerint a hét második felében dél, délnyugat felől egyre melegebb légtömegek érkeznek, melyek hatására végre beköszönt az igazi nyár.

Csütörtökön a napos időszakok mellett főként keleten, északkeleten és nyugaton még kialakulhatnak elszórtan záporok, néhol egy-egy zivatar is, de a szél enyhe lesz, 24-29 fokot mutat majd várhatóan a hőmérő.

Pénteken délen és nyugaton néhol, máshol több helyen pattanhatnak ki záporok, zivatarok. Felhőszakadásra, viharos széllökésekre, jégesőre is számítani kell. Az idő tovább melegszik: a hét utolsó munkanapján már 25-32 fokot mutathat a hőmérő.

Szombaton és vasárnap csak északon és keleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok, délen, délnyugaton verőfényes napsütés lesz,

délutánonként 27-33 fokra van kilátás, a jelenleg 19 fokos Balaton a hétvégére 24-25 fok köré melegedhet.

🏖🌦 Egyre melegebb lesz a hét második felében, szombaton és vasárnap délen, délnyugaton 32-33 fok is lehet. Záporok,…

Közzétette: Időkép – 2020. június 24., szerda

Az időjárásportál ugyanakkor megjegyzi: erős, helyenként extrém erős UV-sugárzásra is számítani kell, így hamar leéghetünk. Szalmakalap, napszemüveg, értelmes naptej nélkül ne induljunk el a vízpartra.

Érdemes lesz viszont kihasználni a hétvégét, mert a jelek szerint hétfőn egy hidegfront érkezik, mely visszavágja a hőmérsékletet.

Kiemelt kép: Hullámok a Balatonon. (Flickr/Albert Lugosi)