A külügy elmagyarázta, miért jár Dzsudzsáknak a diplomata útlevél

Nagy port kavart nemrég, hogy a karantén-szabályokat letojó, Szijjártóval zárt kapus meccsen pöffeszkedő Dzsudzsák Balázs már akkora tényező a magyar diplomáciában, hogy diplomata útlevele is van, azzal menekítették haza az Emírségekből a koronavírus-járvány idején.

A 444.hu most azt írja, a Külügyminisztérium megtörte a titkolózást, és elárulta, miért kapott diplomata útlevelet Dzsudzsák. Magyar Levente miniszterhelyettes a DK-s Vadai Ágnes kérdésére szűkszavúan annyit motyogott:

„Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata útlevélre.”

Hogy ilyen alapon Fekete Pákó, Kelemen Anna vagy a gyulai 1-es posta főpénztárosa is kaphat-e diplomata útlevelet, hiszen érdemeik vetekszenek a „magyar nemzeti labdarúgó-válogatott” csapatkapitányáéval, az nem derült ki – valószínűleg ehhez legalább egyszer el kellene rúgniuk egy labdát.

A 444 megjegyzi, a diplomata útlevél kiállításához lényegében csak az kell, hogy a külügy engedélyezze: az illető a hivatalos kritérium szerint diplomáciai küldetést teljesítsen. Hogy mi volt ez a küldetés, azt a Külügyminisztérium szintén nem árulta el.

Kapcsolódó hírek