Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

A külügy elmagyarázta, miért jár Dzsudzsáknak a diplomata útlevél

Nagy port kavart nemrég, hogy a karantén-szabályokat letojó, Szijjártóval zárt kapus meccsen pöffeszkedő Dzsudzsák Balázs már akkora tényező a magyar diplomáciában, hogy diplomata útlevele is van, azzal menekítették haza az Emírségekből a koronavírus-járvány idején.

A 444.hu most azt írja, a Külügyminisztérium megtörte a titkolózást, és elárulta, miért kapott diplomata útlevelet Dzsudzsák. Magyar Levente miniszterhelyettes a DK-s Vadai Ágnes kérdésére szűkszavúan annyit motyogott:

„Dzsudzsák Balázs a magyar nemzeti labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, és igen, ezáltal méltó és érdemes a diplomata útlevélre.”

Hogy ilyen alapon Fekete Pákó, Kelemen Anna vagy a gyulai 1-es posta főpénztárosa is kaphat-e diplomata útlevelet, hiszen érdemeik vetekszenek a „magyar nemzeti labdarúgó-válogatott” csapatkapitányáéval, az nem derült ki – valószínűleg ehhez legalább egyszer el kellene rúgniuk egy labdát.

A 444 megjegyzi, a diplomata útlevél kiállításához lényegében csak az kell, hogy a külügy engedélyezze: az illető a hivatalos kritérium szerint diplomáciai küldetést teljesítsen. Hogy mi volt ez a küldetés, azt a Külügyminisztérium szintén nem árulta el.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz