Közlekedés

Megbénul holnaptól Budapest, kezdődik Orbán háromnapos hazaárulás-expója

Baleset

Kiderült, mi okozhatta a délelőtti vonatbalesetet Adácsnál

Kultúra

Őrjöngve esett neki az RTL-nek Vidnyánszky Attila, miután arról kérdezték, miért nem ő hívta fel Kulka Jánost, ahogy szokás

Kitették az Index főszerkesztőjét a lap igazgatóságából

Beindult a kavarás a kormány legrühelltebb lapja körül.

Kitették az Index főszerkesztőjét a lap igazgatóságából

Rendkívüli állománygyűlést tartottak hétfőn az Index.hu óbudai szerkesztőségében, melyen a 444.hu információi szerint Bodolai László, a céget tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke bejelentette:

megszünteti Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát, mivel belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé.

Az Index főszerkesztője és munkatársai vasárnap este jelezték egy közleményben, hogy úgy érzik, veszélyben van a függetlenségük, mert olyan befolyás érte őket, melynek végkifejlete a szerkesztőség megszűnése lehet.

A 444.hu hétfői cikke szerint Dull Szabolcs egyelőre maradhat ugyan főszerkesztő, az igazgatóság viszont átalakul, elképzelhető, hogy távozik Pusztay András vezérigazgató is. Pusztay a gyűlésen arról beszélt, múlt héten

olyan igazgatósági határozat született, amit nem tud lelkiismerete szerint végrehajtani.

Úgy tudni, a gyűlés végére valamennyire enyhült a feszültség az Indexben, és több újságíró úgy látta, hogy együtt kellene maradnia a Pusztay-Bodolai-Dull hármasnak, mert bármilyen változás csak rontana a mostani helyzeten. Arról is döntöttek, hogy a szerkesztőség vezetése kidolgozza, hogy milyen garanciák mellett állítanák vissza a függetlenségi barométert.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!