Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Gulyás Gergely: Tarlós István rengeteg pénzt hagyott Karácsony Gergelyre

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatót tart "Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány?" címmel 2020. április 23-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatót tart "Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány?" címmel 2020. április 23-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

A Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában dicsérte a kormány intézkedéseit Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, de odaszúrt az ellenzéknek és Karácsony Gergelynek is.

Gulyás szerint a magyarországi egészségügyi rendszer egységessége különösen előnyös válsághelyzetben, de egységes egészségügyi készletkezelésre is szükség van – ehhez kellett a kórházparancsnoki rendszer.

Kitért arra is, a kormány az elmúlt 9 évben állítólag sokkal nagyobb mértékben emelte a béreket az egészségügyben, mint más munkakörökben. Ugyanakkor beismerte, Nyugat-Európához képest még mindig van elmaradás ezen a területen, ezért további emelésekre van szükség. Az orvosi kamara felvetése alapján a további béremelések mellett a hálapénzt meg kell szüntetni, erről is beszélni kell – mondta.

A különleges jogrend és a járványügyi készültség bevezetését ért ellenzéki kritikákról Gulyás azt mondta,

az ellenzéknek két lehetőség között kellett választania: elnézést kér korábbi hazugságáért vagy megpróbál még nagyobbat hazudni. Rövid gondolkodás után az utóbbi mellett döntöttek

– magyarázta Gulyás Gergely.

A rendkívüli jogrend különleges felhatalmazásai kapcsán azt mondta, „ezek az eszközök megszűntek, ami maradt az egy járványügyi készültség, ami szerintem mindenki által könnyen belátható módon indokolt, hiszen a vírus ma is velünk van” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, amíg nincs vakcina a vírus ellen, addig mindenkinek közös érdeke, hogy a készültség fennmaradjon.

A Lánchíd felújításáról a miniszter azt mondta,

Tarlós István volt főpolgármester úgy adta át Budapestet Karácsony Gergelynek, hogy 40 milliárd forint és 160 milliárd forintnyi lekötött államkötvény állt a fővárosi önkormányzat rendelkezésére.

Budapestnek még mindig van 180 milliárd forintnyi állampapírja, tehát nehezen lehetne azt állítani, hogy ne lenne pénze a kötelezettségeire – magyarázta sajátosan azt, hogy miért hergel a kormány hetek óta Budapest ellen 6 milliárd forint miatt, miközben Hajdúnánáson 65 milliárdból épül motorversenypálya.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt