Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Gulyás Gergely: Tarlós István rengeteg pénzt hagyott Karácsony Gergelyre

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatót tart "Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány?" címmel 2020. április 23-án.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter online sajtótájékoztatót tart "Kormányinfó - Mit, miért tesz a kormány?" címmel 2020. április 23-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

A Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában dicsérte a kormány intézkedéseit Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, de odaszúrt az ellenzéknek és Karácsony Gergelynek is.

Gulyás szerint a magyarországi egészségügyi rendszer egységessége különösen előnyös válsághelyzetben, de egységes egészségügyi készletkezelésre is szükség van – ehhez kellett a kórházparancsnoki rendszer.

Kitért arra is, a kormány az elmúlt 9 évben állítólag sokkal nagyobb mértékben emelte a béreket az egészségügyben, mint más munkakörökben. Ugyanakkor beismerte, Nyugat-Európához képest még mindig van elmaradás ezen a területen, ezért további emelésekre van szükség. Az orvosi kamara felvetése alapján a további béremelések mellett a hálapénzt meg kell szüntetni, erről is beszélni kell – mondta.

A különleges jogrend és a járványügyi készültség bevezetését ért ellenzéki kritikákról Gulyás azt mondta,

az ellenzéknek két lehetőség között kellett választania: elnézést kér korábbi hazugságáért vagy megpróbál még nagyobbat hazudni. Rövid gondolkodás után az utóbbi mellett döntöttek

– magyarázta Gulyás Gergely.

A rendkívüli jogrend különleges felhatalmazásai kapcsán azt mondta, „ezek az eszközök megszűntek, ami maradt az egy járványügyi készültség, ami szerintem mindenki által könnyen belátható módon indokolt, hiszen a vírus ma is velünk van” – fogalmazott a miniszter, hozzátéve, amíg nincs vakcina a vírus ellen, addig mindenkinek közös érdeke, hogy a készültség fennmaradjon.

A Lánchíd felújításáról a miniszter azt mondta,

Tarlós István volt főpolgármester úgy adta át Budapestet Karácsony Gergelynek, hogy 40 milliárd forint és 160 milliárd forintnyi lekötött államkötvény állt a fővárosi önkormányzat rendelkezésére.

Budapestnek még mindig van 180 milliárd forintnyi állampapírja, tehát nehezen lehetne azt állítani, hogy ne lenne pénze a kötelezettségeire – magyarázta sajátosan azt, hogy miért hergel a kormány hetek óta Budapest ellen 6 milliárd forint miatt, miközben Hajdúnánáson 65 milliárdból épül motorversenypálya.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz