1,3 milliárdba kerülhet idén az augusztus 20-ai tűzijáték

Minden eddiginél nagyobb rongyrázást szeretne a kormány.

Nettó 1,3 milliárd forintos becsült árral számol a Nemzeti Kommunikációs hivatal az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot illetően – vette észre a 24.hu egy, az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött dokumentumban.

Mint írják, keretszerződésről van szó, ezért az összegért a zenei alapot, a látványtervezést, az uszályok telepítését és a zárt láncú kommunikáció megszervezését is ügyezni kell. Érdekesség, hogy az elmúlt években 222 millió forintba került a félórás augusztus 20-i budapesti tűzijáték.

A megbízást a rövid határidő és a járványhelyzet miatt hirdetmény nélküli eljárásban pályáztatták meg, az Antenna Hungária Zrt.-t, a Valton-Sec Zrt.-t és a Network 360 Reklámügynökség Kft.-t kérték fel ajánlattételre.

A 24.hu rámutat, az Antenna Hungária 2019 nyarán már behúzta a kommunikációs hivatal 30 milliárdos rendezvényszervezési keretszerződését. A Valton-Secben pedig az a Bessenyei István a kisebbségi tulaj, aki jó viszonyt ápolt az egykori Rogán-házaspárral. A Network 360 Reklámügynökség Kft.-hez is „jó helyre” ömlik a közpénz: a cég ahhoz a Csetényi Csabához köthető, aki korábban is éveken át kaszált az állami kommunikációs tendereken.

Az idei ’gusztushúsz egyébként rendes rongyrázás lesz: tegnap derült ki, hogy tűzijáték nélkül is nettó 6,575 milliárd forintot verne el a kormány az ünnepségre. Amiatt pedig, hogy a tűzijáték helyett értelmesebb dolgokra is lehetne költeni a pénzt, korábban online aláírásgyűjtés is indult, és gyűlnek a szignók a „Lemondok a tűzijátékról a Lánchíd javára” nevet viselő kezdeményezéshez is.

Kapcsolódó hírek