Belföld

Orbán a Facebookon hajrá magyarokozik, miközben Budapesten a lemondásáért tüntetnek

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

6,5 milliárdot verne el a kormány augusztus 20-ára, és ebben még nincs benne a tűzijáték

A Lánchíd közben gyakorlatilag szétrohad.

Harta ViktorHarta Viktor

Nettó 6,575 milliárd forintot költhet a kormány az idei augusztus 20-i ünnepségekre, és ebben az összegben a végképp értelmetlen, környezetszennyező, és minden évben a közpénz-égetés szó szerinti szimbólumát jelentő tűzijáték ára még nincs is benne.

Mindezt a 24.hu vette észre a Nemzeti Kommunikációs Hivatal, valamint a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. által kötött szerződésben. A 6,575 milliárd forint ugyan keretösszeg, de ennek minimum a 70 százalékát „kötelezően ki kell meríteni”, ez mintegy 4,6 milliárd forint. Az, hogy pontosan milyen rendezvényekre költik a rengeteg pénzt, a szerződés törzsszövegéből nem derül ki.

A tűzijáték szervezésére kiírt közbeszerzési eljárás jelenleg még ajánlattételi szakaszban van, azaz az Európa legnagyobb fény- és tűzijátékaként beharangozott látványosság költsége még nem ismert, az majd ezen felül várható.

Azért, hogy a járványhelyzet miatt idén ne legyen tűzijáték Budapesten, és az arra szánt pénzt inkább értelmesebb dolgokra költse a kormány, korábban már online aláírásgyűjtés is indult, mely jelenleg 82 ezer szignónál jár.

Emellett több mint 17000 aláírásnál tart a Lemondok a tűzijátékról a Lánchíd javára elnevezésű petíció is, ennek elindítója arról ír, hogy miközben a turisztikai ügynökség minden eddiginél nagyobb tűzijátékkal akarja megünnepelni az államalapítást,

a Lánchíd gyakorlatilag szétrohad. (…) Felújítására az előző városvezetés és a jelenlegi sem tudta előteremteni az elegendő anyagi fedezetet. Ezúton kérjük a kormányt, hogy a gigantikusra tervezett tűzijátékra fordítandó pénzt csodás nemzeti örökségünk felújítására költse inkább!

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Itt a bejelentés, elindul a főpolgármester-választáson Orbán korábbi államtitkára

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter

Orbán Viktor bejelentette, hogy dolgozik a kormány