Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Egyre nagyobb a feszültség az időseknek fenntartott vásárlási idősáv miatt

Van, ahol inkább kiviszik az ajtóba az árut, amit ott fizet ki a vevő.

Győri civil kerékpáros összefogás aktivisták állateledelt vásárolnak egy idős nő kutyáinak egy győri boltban 2020. március 26-án.
Győri civil kerékpáros összefogás aktivisták állateledelt vásárolnak egy idős nő kutyáinak egy győri boltban 2020. március 26-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Egyre kevésbé éri el hatását a korlátozások enyhítése dacára máig érvényben lévő, 65 év felettieknek fenntartott, 9-12 óra közti idősáv, mivel egyre többen hagyják ezt figyelmen kívül, és feszültségeket is szül – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó azt mondta, leginkább a dolgozók isszák meg ennek a levét: nem jellemzőek a hatósági ellenőrzések, ugyanakkor a kereskedők félnek a büntetéstől, ezért a beosztottaktól várják el, hogy kezeljék a helyzetet. Sok vásárló nem érti, hogy miért él még ez a rendszer, vannak, akik ezt szóvá is teszik az alkalmazottaknak, akik nem tehetnek semmiről. Az elnök arról is beszélt,

van olyan hely, ahol nem küldik el 9-12 óra között érkező, nem 65 év feletti vásárlót, úgy szolgálják ki, hogy kiviszik neki az ajtóba az árut, amit ott fizet ki.

Sok helyütt pedig beengedik a 65 éven felülieket délután is, maximum figyelmeztetik őket, ha zsúfoltabb a bolt. Az ilyen üzletek között is akad már olyan, mely a korlátozás eltörlése mellett emelt szót. Bubenkó szerinte az idősávot ott kellene maximum alkalmazni, ahol a helyi viszonyok lehetővé teszik azt, nem szenvednek hátrányt a napi munkát végző aktívabbak a bevásárlások során.

„Az egyik élelmiszerláncnál azt az utasítást kapták a dolgozók, hogy senkit nem küldhetnek el 9 és 12 óra között, a dolgozók pedig nem tudják, szabályosan járnak-e el, ha az ajtóban szolgálják ki a vásárlókat. Sok helyen maszkot sem viselnek a kereskedők, ahogy a vásárlók sem”

– mondta Bubenkó Csaba. Hangsúlyozta, az idősebbek továbbra is különös figyelmet érdemelnek, ugyanakkor nincs tömeg a boltokban, nincsenek pánikvásárlások. Hozzátette, a kereskedők úgy vélik, a fogyasztókat megosztó idősáv helyett a jövőben hasznos lenne, ha mindenkinek arcmaszkot kellene viselnie, és kötelező kézfertőtlenítést rendelnének el minden kereskedelmi egységben.

Kapcsolódó friss hírek