Orbán: együtt sírunk, együtt nevetünk

A koronavírus-járvány várható második hulláma és a gazdasági hatások orvoslása miatt 2021 is gazdaságvédelmi év lesz – magyarázta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propaganda-öninterjújában.

A miniszterelnök szerint ezért a következő évi költségvetésnek is rendelkeznie kell egy járványügyi és egy gazdaságvédelmi alappal. Az önkormányzatok költségvetéséről a kormányfő ugyanakkor megjegyezte, minekutána 2021 is védekezési év lesz, abban mindenkinek részt kell vennie,

„együtt sírunk, együtt nevetünk”, az önkormányzatok is „a nagy magyar élet részei”.

Ha valaki elkezd kibújni a védekezésből, és ezt a kormány hagyja, akkor majd mindenki ki akar bújni – mondta. Úgy tudja, az önkormányzatok büdzséje jövőre jelentősen nő. (Ami elég érdekes megállapítás, lévén az idén elvont gépjárműadó-bevételt jövőre is elveszítik az önkormányzatok, és az iparűzésiadó-bevételeknél is komoly bukó jön – a szerk.).

A miniszterelnök kitért a legújabb közpénzégetésre nemzeti konzultációra is. Elmondta: mivel ősszel a koronavírus-járvány második hullámára számítanak, a következő néhány hónapban olyan egyetértési pontokat kell létrehozni, amelyek a védekezés következő időszakában a munka pillérei lesznek.

Kapcsolódó hírek