Leszorította egy busz az útról a magyar válogatott sportolókat a Margitszigeten

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott több tagja, így Liu Shaolin Sándor és Jászapáti Petra is balesetet szenvedett a Margitszigeten tartott szerdai kerékpáros edzés során. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A magyar szövetség (MOKSZ) beszámolója szerint

„a versenyzők egymás után, az út szélén szabályosan haladtak, amikor velük szemben előzésbe kezdett egy busz, leszorítva ezzel a short trackeseket az útról”.

„A baleset során Liu Shaolin Sándor, Jászapáti Petra, Krueger Cole és Oláh Bence bukott – előbbi kettő elég nagyot, így rájuk még vizsgálatok is vártak a Sportkórházban” – olvasható a közleményben, amelyből az is kiderült, sem a férfi váltóval olimpiai bajnok Liu Shaolin, sem a legjobb női versenyzőnek számító Jászapáti nem szenvedett törést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az MTI megkeresésére közölte: szerdán reggel, 8 óra 30 perc körül a Margitszigeten „egy menetrend szerint közlekedő autóbusz kikerülési manőver közben összeütközött a szemből érkező kerékpárosokkal”. Hozzátették: a rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit. A tájékoztatás szerint a négy biciklis könnyű sérülést szenvedett.

A Blikk információi szerint egy fűnyíró traktort került ki a busz, amikor éppen odaérte Liu Shaolin Sándorék is, ekkor történt a baleset.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség időközben frissítette közleményét a Facebookon. E szerint mindenki jól van, senkinek nem tört el semmije.

Mindenki jól van❗️??A Margitszigeten tartott kerékpáros edzést szerdán délelőtt a magyar rövidpályás…

Posted by Hunskate – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség on Wednesday, June 10, 2020

Kapcsolódó hírek