Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Bűnügy

Lelőttek egy férfit Komádiban

Közel 12 milliárd forint osztalékot vesznek fel idén a Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonosai

Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én.
Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa beszédet mond a létesítmény átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

11,85 milliárd forint adózott eredményt ért el tavaly a Mészáros és Mészáros Kft., mintegy 68 százalékkal többet, mint 2018-ban, mikor 5 milliárd forint körül volt ez az összeg – derül ki a cég éves beszámolójából.

A pénz viszont nem marad parlagon, a dokumentum szerint az „alapító a 2019-es üzleti év adózott eredménye, a szabad eredménytartalék és a 2020-as üzleti terv figyelembevételével 11,8 milliárd forint osztalék kifizetéséről határoz”, vagyis egy az egyben ki is szivattyúzzák a szegényebb afrikai ország költségvetésével felérő vagyont.

A hvg.hu rámutat: a jövőben további dinamikus árbevétel-növekedéssel számol a „vállalkozás”, tekintve, hogy a soha meg nem térülő Budapest-Belgrád vasútvonal építéséből is hatalmasat fog szakítani, melyre jelentős saját és alvállalkozói kapacitással készül a cég, emelett a környezetvédelem és az atomenergia területén is további megrendeléseket szeretnének behúzni.

A Mészáros és Mészáros Kft. 2020-ra 25-30 százalékos árbevétel-növekedéssel számol 2019-hez képest, melynek több mint 90 százaléka már szerződéssel lefedett.