Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Megalapította első cégét, pár hét múlva nyert 8 milliárd forint állami támogatást

A lottó ötös a lúzereknek való, az igazi szerencse Tiszakécskén születik.

Mesébe illő „sikertörténetről” számolt be a G7.hu: Sáfrány Tamás, egykori tiszakécskei amatőr focista tavaly karácsony előtt megalapította élete első cégét, majd éppen egy nappal később megnyílt a Kisfaludy-program, melyen hogy, hogy nem az újdonsült vállalkozás máris nyolcmilliárd forint állami vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A hallatlan „szerencse” három hotel fejlesztésére, köztük egy ötcsillagos balatoni hotel megépítésére állt össze, úgy, hogy a friss cégnek ráadásul értelemszerűen nincs semmilyen előtörténete vagy referenciája – az interneten semmilyen információ nincs róla, honlapja sincs, elérhetőségének mindössze Sáfrány gmailes címe van megadva a cégadatbázisban.

A G7 cikke szerint külön érdekesség, hogy a volt focista már jóval a végső határidő előtt, január elején leadta a pályázatát a három szálloda üzemeltetésére, mert ebben is zseniális látnok volt: ugyanis január 7-én túljelentkezés miatt felfüggesztették a pályázatot (később újraindult és az eredeti 20 milliárd helyett 83 milliárdot osztottak rajta szét).

Fidesz-közeli milliárdos strómanja lehet

A gazdasági lap rámutat, Sáfrány Tamás „közeli kapcsolatban” áll a hozzá hasonlóan tiszakécskei Szíjj Lászlóval, aki a Fidesz kormányzása óta az ország negyedik leggazdagabb embere lett – hasonlóan felcsúti sorstársához, állami megrendeléseknek köszönhetően.

Sáfrány a Szíjj érdekeltségébe tartozó Minerva Pénzügyi Zrt. felügyelőbizottsági tagja, és vezető pozíciót tölt be egy olyan hotelben is, mely szintén Szíjj Lászlóé.