Beismerő vallomást tett a Deák téri kettős gyilkos

Két 19 éves társát is kihallgatták.

Helyszínelők dolgoznak Budapesten, a V. kerületi Deák Ferenc téren 2020. május 22-én.
Helyszínelők dolgoznak Budapesten, a V. kerületi Deák Ferenc téren 2020. május 22-én. Fotó: police.hu

Írásban beismerő vallomást tett a Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsított 18 éves Cs. Krisztián – tudta meg a 24.hu –, két, szintén őrizetben lévő társa, J. Dániel és J. Marcell pedig ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Mint korábban beszámoltunk róla, péntek hajnalban halálra késeltek egy 16 és egy 21 éves fiatalt a budapesti Deák Ferenc téren, ahol a rendőrség közlése szerint két társaság verekedett össze. A helyszínre érkező járőrök a két áldozatot az úttesten fekve találták, olyan súlyos szúrt sérüléseik voltak, hogy a helyszínen életüket vesztették.

A nyomozók rövid időn belül a Nyugati téren elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 18 éves Cs. Krisztiánt. A Deák tértől nem messze egy autó alá dobva megtalálták a gyilkos kést is.

A BRFK nyomozói a 18. születésnapját előző nap töltő Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberölés gyanúja miatt hallgatták ki, melynek során írásban beismerte bűnösségét. A 19 éves J. Dánielt és J. Marcellt is kihallgatták: a gyanú szerint egyikük megrúgta az egyik földön fekvő fiatalt, másikuk „támogatólag volt jelen” a bűncselekmény során. Mindketten ténybeli beismerő vallomást tettek.

A Fővárosi Főügyészség a bűnismétlés, valamint a gyanúsítottak eljárási jelenlétének és a bizonyítás zavartalanságának biztosítása érdekében indítványozta a három őrizetben lévő férfi letartóztatását.

Kapcsolódó hírek