Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Új operatív törzset jelentett be Orbán, ő fogja irányítani

Az ellenzék meg kulloghat a kertek alatt, bármit is jelentsen ez.

„Sikeresen védekeztünk, de azért mégiscsak meghaltak emberek” – mondta Orbán Viktor a menetrend szerinti péntek reggeli rádióinterjújában, megjegyezve: „olyan jó a helyzet”, hogy kedden a kormány a parlament elé terjeszti a különleges jogrend visszavonásáról szóló javaslatot.

A miniszterelnök részvétét fejezte ki az elhunytak családtagjainak. Úgy látja, mindenki összefogott Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezésben, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből.

„Most megkapják a magukét, mert szégyenszemre kulloghatnak a kertek alatt”

– magyarázta az ellenzék kapcsán, nem különösebben kifejtve, hogy a kétharmados kormány korlátlan felhatalmazása mellett mégis milyen szerep hárult volna az ellenzékre, mi az ami rajtuk múlott.

Orbán a rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek nevezte, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni. A védekezés olyan hatékony volt, hogy nem következett be tömeges fertőzés Magyarországon, elsősorban azért, mert Orbán állítása szerint a Kásler Miklós vezette egészségügyi csapat és az egészségügyi dolgozók időben elvégezték a munkájukat,

„Kásler miniszter úr érdemei történelmiek”.

A miniszterelnök ugyanakkor hangsúlyozta, a veszély nem múlt el, a járványügyi készültség, ahogy az operatív törzs, még marad. A hosszú rádióinterjúban a tranzitzóna kérdése is felmerült, melynek kapcsán a miniszterelnök nyilván nem felejtett el tudatni, hogy az újabb fejlemények mögött is természetesen Soros György áll.

A járványügyi gazdasági intézkedések kapcsán arról mesélt: több mint egymillió olyan dolgozó van Magyarországon, akinek a munkahelye megmentésében, megtartásában sikerült valamilyen kormányzati segítséget nyújtani. Korábbi szlogenjét azzal fokozta, hogy most már több munkahelyet szeretne létrehozni, mint amennyi a járvány miatt megszűnt. Eddig e téren óvatos volt, de mint fogalmazott,

„fickósabb vagyok így péntek reggel”.

Az interjúban elhangzott még, hogy Orbán létrehoz egy, a járványügyihez hasonló operatív törzset, melyet vélhetően ő irányít majd, és a gazdasági vészhelyzet kezelése lesz a feladata.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz