A Fidesszel együtt szavazott a Jobbik, de mára kialudta, és sajnálja

„Hibáztunk, mert nem vagyunk tévedhetetlenek.”

Közleményt adott ki a Jobbik frakcióelnöksége szerda reggel, melyben elismerték, hibáztak, mikor kedden megszavazták a parlamentben azt a törvényjavaslatot, amely szerint a jövőbe a nemzetbiztonsági szervek korlátlan rálátást kaphatnak az állampolgárok adataira.

A törvényjavaslat 156 igen szavazattal ment át, a Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk mellett ugyanis a Jobbik képviselői is az igen gombra nyomtak. Mára viszont aludtak egyet a döntésre, azt írták:

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar történelemben szinte alig találni példát arra, amikor egy politikai szereplő elismerte, hogy hibázott. Főként a mai, magát tévedhetetlennek tartó vezér által irányított rezsim idején ritka az emberi hibák elismerésére. Mindezek ellenére, mi szeretnénk beismerni: hibáztunk, mert nem vagyunk tévedhetetlenek. Emberek vagyunk.”

Megjegyzik, akkor is tévedés volt igennel voksolni, ha egyébként nélkülük is átnyomta volna a törvényt a kétharmad.

„Az a több ezer éves emberi bölcsesség adhat valamekkora mentséget számunkra, miszerint tévedni emberi dolog, de a hibát el nem ismerni ördögi. Ezért kimondjuk: hibáztunk!”

– zárul a közlemény, mely Gurmai Zita sprintjével jelenleg tökéletes keretbe foglalja a magyarországi ellenzék állapotát.

Kapcsolódó hírek