Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

66 ezerrel ugrott meg két hónap alatt a regisztrált munkanélküliek száma

De ennél is többen lehetnek bajban: olyanok, akik nem jelentkeztek, vagy vállalkozók.

Mezőgazdasági munkások esznek a Virginia típusú dohánypalánták ültetése közben tartott szünetben egy magántermelő földjén, Pócspetriben 2020. május 15-én.
Mezőgazdasági munkások esznek a Virginia típusú dohánypalánták ültetése közben tartott szünetben egy magántermelő földjén, Pócspetriben 2020. május 15-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

Március 20-án „még csak” 281 ezer regisztrált munkanélküliről tudott a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat, április 20-án azonban már mintegy 330 ezerre nőtt a számuk – erről Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatási államtitkára beszélt az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján.

Bodó rámutatott, a februári fordulónapon 264 ezer regisztrált álláskereső volt,

ennek tükrében két hónap alatt 66 ezres növekedésről lehet beszélni.

Hangsúlyozta, ez csak a regisztrált álláskeresők száma, rajtuk kívül olyanok is lehetnek, akik nem jelentkeztek, vagy éppen vállalkozók, és nem jogosultak álláskeresési támogatásra.

Az államtitkár a kormány bértámogatási programja kapcsán arról beszélt, eddig több mint 7200 vállalkozás adott be pályázatot, amelyek eredményeképpen több mint 95 ezer embernek tudtak segíteni abban, hogy a munkahelye megmaradjon.

Dolgozókként – a három hónapos támogatási időszak alatt – átlagosan 167 ezer forint támogatást tudnak biztosítani. A legtöbb támogatási igény a feldolgozóiparból, a turizmus-vendéglátásból, a kereskedelmi ágazatból, a gépjárműjavításból, valamint a szállítás-raktározás ágazatból érkezett – tette hozzá.