Az ügyészség fellebbezett az ablakon kiugró fiatal dílerének ügyében

A bíróság szerint elég, ha csak nyomkövetőt kap, az ügyészség ezt kevesli.

A bíróság elrendelte – nem végleges végzésében – annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, aki a megalapozott gyanú szerint eladta a kábítószert azoknak a fiataloknak, akik közül az egyik múlt vasárnap éjjel kizuhant egy budapesti lakásból. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

A rendőrség csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, a 17 éves fiú tört-zúzott, mielőtt kiugrott az I. kerületi lakás ablakából – a dílert, akitől a bulizó fiatalok a kábítószert vásárolták, csütörtök délelőtt fogta el a rendőrség.

Az ügyészség szombaton azt közölte, hogy kezdeményezték a gyanúsított letartóztatását, mivel feltehető, hogy a férfi – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el.

A bíróság azonban megállapította, hogy bár a gyanú megalapozott, és fennáll a szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, a bizonyítás megzavarása nincs veszélyben, ezért

csak nyomkövető viselését rendelte el a dílernek.

Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, mivel szerintük „az ügy és a terhelt személyi körülményei alapján” kizárólag a letartóztatás jöhet szóba.

Kapcsolódó hírek