Karácsony: „hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább”

Facebook-oldalán reagált Karácsony Gergely főpolgármester Orbán Viktor reggeli, a Kossuth Rádióban elhangzott kijelentéseire, miszerint Budapesten a legnehezebb a „rossz döntések korrigálása”, a Pesti úti idősotthon kapcsán pedig azzal heccelte a hallgatókat, Karácsony „kiváló tanulmányt fog írni, de meghalt közben több mint 40 ember”.

Ha „Tarlós István típus ember a polgármester”, az odamegy, kézbe veszi a védekezést és rendet tesz – folytatta a kormányfő a főpolgármester elleni uszítást, és olyan emberhez hasonlította Karácsonyt, aki „ha benősül a családba, akkor biztos lehetsz abban, hogy neked kell majd átmenned, hogy összeszereld a bútort, amit vásároltak. Vagy – hogy a vidékiek is értsék, hogy miről beszélek, tehát – ha disznóvágás van, ez a típus a vacsorára jön, de ezt senki sem bánja, mert legalább nincs láb alatt, amíg a többiek dolgoznak”.

Karácsony Gergely péntek délután a közösségi oldalán válaszul azt írta:

„Viccesnek szánt példabeszédek helyett tán hasznosabb lenne, ha a miniszterelnök nem tökörészne tovább, hanem képes lenne dönteni Budapest újranyitásáról, és végre rendet tenne a kórházakban, ahol lassan többen kapják el a fertőzést, mint ahányan kigyógyulnak belőle”

– írta a főpolgármester.

Kapcsolódó hírek