Rendkívüli pénzzel segítette a fideszes önkormányzatokat a kormány

A szerencsésebb települések nem csak saját zsebből voltak kénytelenek védekezni a járvány ellen.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője érdeklődött Tállai András pénzügyminisztériumi államtitkárnál annak kapcsán, hogy mi alapján ítélt meg az április 14-i kormányhatározat azonnali hatállyal 1,2 milliárd forint támogatást öt önkormányzatnak, melyek közül több fideszes vezetésű vagy Fidesz-közeli.

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében a Népszava cikke szerint 438 milliót kapott a rendkívüli segítségből a fideszes vezetésű Kisvárda, 371 milliónak örülhetett a független vezetésű Szikszó, Ács pedig – melyet szintén fideszes polgármester vezet – 291 milliót kapott. Érkezett pénz Tarhosra is, ahol függetlennek titulált, de a Fidesz által támogatott a polgármester, és Pócspetri is kapott gyors segítséget, ahol egy szintén ál-független, Semjén Zsolt-közeli a település első embere.

Tállai András azzal magyarázta a rendkívüli pénzosztást, hogy

„a koronavírus-járvány okozta helyzetben különösen fontos az önkormányzatok pénzügyi stabilitásának megőrzése, az alapvető feladatot ellátó intézmények biztonságos üzemeltetése, illetve azon beruházások támogatása, amelyek eredményeként munkahelyek jönnek létre”.

Ezek is érdekelhetnek