Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

105-re nőtt az idősotthonokban elhunytak száma

105-re nőtt az idősotthonokban elhunytak száma és minden negyedik koronavírus-fertőzött és elhunyt idősotthon lakója – írja péntek délután a koronavirus.gov.hu.

Külön kiemelik, hogy az idősotthonokban fertőzöttek 59 százaléka és az elhunytak 73 százaléka Budapesten található idősotthon gondozottja. Ezzel kapcsolatban Karácsony Gergely főpolgármester a napokban rámutatott, hogy a kormánypropaganda sugalmazásával ellentétben éppen azután ugrott meg a fertőzések száma a szociális intézményekben, az idősotthonokban, hogy a kormányhivatal „felesleges költségnek” minősítette a teszteléseket.

A kormányzati tájékoztatóoldal most azt írja, eddig összesen 33 idősotthonban – 13 budapesti, 20 vidéki intézményben – igazoltak koronavírus-fertőzést. Összesen 807 fertőzött gondozott és 220 fertőzött dolgozó van. A fertőzöttek közül jelenleg 220 igényel kórházi ellátást, és 234-en már meggyógyultak.

A Pesti út Karácsony „szemkilövetőzése”

Ezután újra az olvasók szájába rágják, hogy a Budapesten található érintett idősotthonok közül 8 a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működik. Ezekben 408 gondozott és 62 dolgozó fertőzött, és 68 idős ember halt meg, közülük 44-en a Pesti úti idősotthonban. Magas a fertőzések száma a Vázsonyi Vilmos idősotthonban is: itt 55 gondozott fertőzött és 18 az elhunytak száma, valamint a Kamaraerdei úti idősotthonban, ahol 45 a fertőzöttek száma és közülük öten haltak meg. A civil fenntartású közel hatszáz férőhelyes Olajág Otthonokban 51 a fertőzöttek száma és 9-en haltak meg.

A vidéki idősotthonok közül 6-6 haláleset történt a seregélyesi és a mezőszilasi, 4-4 a borsodnádasdi és egy zalaegerszegi idősotthonban, pedig azok nem fővárosi fenntartásúak.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten