Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Tállai: a kormány eddig több mint 600 milliárdot költött a járványügyi védekezésre

És hol van még a „világszerte példaértékű” hitelmoratórium.

Százötvenezer kisvállalkozás, hatvanezer kisgyermekes család, és több százezer vállalkozás mellett még többek között a hallgatók és a banki adósok életét is megkönnyítik a kormány gazdaságvédelmi intézkedései – mesélte Tállai András államtitkár, pénzügyminiszter-helyettes kedden az MTI-nek.

Tállai azt mondta, a kormány eddig több mint 600 milliárd forintot fordított a járványügyi védekezésre.

Méltatta a „világszerte példaértékű” hitelmoratóriumot, mely megfogalmazása szerint „közel kétezermilliárd forintot hagyhat több százezer banki adósnál”, csak azt nem tette hozzá, hogy „idén”, azaz a pénz nem „marad az adósoknál”, természetesen továbbra is törleszteni kell a hiteleket, csak halasztás kérhető.

Az államtitkár mesélt a kisadózókról is, mármint azokról, akikre érvényes a krízishelyzet miatti adóügyi könnyítés. Mint mondta, a négyhavi adóelengedés több mint 151 ezer kisvállalkozást érint. Négyhavi járulékot nem kell befizetnie számos nehéz helyzetbe került cégnek sem, ahogy a vállalkozások munkavállalóitól csak csekély mértékű járulékot vonnak le. A Pénzügyminisztérium számításai szerint ez utóbbi intézkedés mintegy 220 ezer dolgozó munkájának megőrzését segítheti.

Tállai András a szociális hozzájárulási adó csökkentéséről azt mondta, az idén év végéig 160 milliárd forintot hagy a munkáltatóknál.

Nem felejtette megemlíteni a 13. havi nyugdíjat sem, melyet négy év alatt, négy részletben tervez visszaépíteni a kormány 2021-es kezdettel,

amit így legalább olyan nehéz járványügyi válságkezelésként értelmezni, mint az eleve blődli „13. havi” nyugdíjat, ráadásul négy évre elosztva.