Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Nyomozás indult a Pesti úti idősotthon ügyében

Rendőr és mentőautók a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthona udvarán 2020. április 9-én.
Rendőr és mentőautók a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthona udvarán 2020. április 9-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nyomozást indított a Pesti úti idősotthon ügyében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda – közölte a rendőrség kedd délután.

Az MTI megkeresésére azt írták, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folytatnak nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás érdekeire tekintettel az eljárásról bővebb tájékoztatást nem adnak.

A Pesti Srácok oldal, mely a kormánypropaganda többi tagintézményével együtt a járvány kezdete óta azon dolgozik, hogy Karácsony Gergely főpolgármester nyakába varrja az idősotthont érintő fertőzéseket, kedden azt írta, „egy magánszemély” feljelentése alapján indult a nyomozás. Elismételték, a fővárosi önkormányzat kezelésében lévő Pesti úti idősotthonban súlyos koronavírus-fertőzöttséget állapítottak meg, és rengeteg idős embert kellett kórházba szállítani, akik közül 44-en meg is haltak.

„Annyi biztosan tudható, hogy az országos tisztifőorvos szerint legalább egy hétig nem volt orvos az intézményben” – írta a lap.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján ezzel kapcsolatban azt mondta, a Pesti úti intézményben 305 lakónál igazoltak fertőzést.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban