Nézőpont: egyre jobban szeretik az emberek a Fideszt

Bejött, ahogy Miniszterelnök Úr megmentette az országot a koronavírustól *IS*.

Nőtt a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP népszerűsége – derítette ki a kormányközeli Nézőpont Intézet –, a szeretetáradatnak köze lehet a kormány járványügyi helyzetben hozott intézkedéseihez is.

Az állítólag május 7-8. között zajlott, ezer fő megkérdezésével készült telefonos közvélemény-kutatás az intézet szerint azt mutatja, hogy a kormánypártok iránti szimpátia az év eleji 51 százalékról mostanra 54 százalékra nőtt a biztos szavazók körében, míg az ellenzéki összefogáshoz tartozó pártokra a megkérdezettek 38 százaléka voksolna, ha most vasárnap lenne választás.

Az ellenzéki pártok támogatottsága a mérés szerint jelenleg úgy áll, hogy

  • 13 százalékos támogatottsággal a Momentum a legnépszerűbb ellenzéki párt;
  • a Demokratikus Koalíciót 11%-ra mérték;
  • a Jobbik 9 százalékon áll;
  • az MSZP-Párbeszéd 3 százalékon;
  • a Lehet Más a Politika 2 százalékon;
  • és a pártnak nehezen nevezhető Mi Hazánk Mozgalomnak is találtak 1%-ot.

A közvélemény-kutatás 6 százalékra mérte ugyanakkor a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal szimpatizálókat,

ami sokat elmond arról, hogy mennyien ábrándultak ki – kormánypárti és ellenzéki szekértábor tekintetében – a jelenlegi pártokból.

A felmérésből kiderült az is, hogy a teljes népességen belül a kormánypártok népszerűsége 43 százalék, mintegy 3,5 millió szimpatizánsuk van. Az ellenzéki összefogást alkotó pártok teljes szimpatizánsi tábora jelenleg 26 százalékos, ez kicsivel több mint 2 millió voksolót jelent.

A Nézőpont felemlegetett egy előző heti kutatást is, mely során azt állapították meg, hogy a magyarok 72 százaléka elégedett, és csak 23 százaléka elégedetlen a járványügyi kormányzati döntésekkel, és még a kormánykritikus válaszadók 41 százaléka is úgy gondolja, hogy megfelelőek a járvány ellen tett kormányzati intézkedések.

Kapcsolódó hírek