Nézőpont: a kormánynál csak az egészségügyet imádják jobban a magyarok

A friss hangulatjelentés szerint a „megkérdezettek” 78 százaléka elégedett az intézkedésekkel.

A kormányközeli Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a megkérdezettek 78 százaléka elégedett a kormány koronavírus terjedése ellen tett intézkedéseivel.

Az állítólag április 2-4. között, 1000 fő telefonos megkérdezésével készült felmérés eredményei szerint továbbra is elmondható, hogy a kormány mögött nemzeti egység alakult ki, még a hagyományosan kritikusabb Budapesten is a megkérdezettek 70 százaléka elégedettségéről számolt be.

A hangulatjelentés szerint egyébként még a kormánynál is jobban szerepelt a magyar egészségügyi rendszer,

amellyel kapcsolatban „erős közbizalmat tükröznek a számok” – írták. Arra a kérdésre, hogy „jól végzi-e a munkáját”, 80 százalék válaszolt igennel az egészségügyi ellátórendszer kapcsán. Az ellenzéki szavazók kétharmada (66 százalék) és a kormánypártiaknak a kilenctizede (87 százalék) volt ezen az állásponton.

A tanárok munkájával szintén nagyon magas az elégedettség (74 százalék), s a legjobban látható operatív törzzsel is 70 százalék volt elégedett. Igaz, a kormánykritikusoknak csak a 39 százaléka tartozott ide.

A Nézőpont Intézet úgy látja, hogy az ellenzék rosszul jött ki a koronavírus-törvény körüli műbalhéból: a választópolgároknak csak a 25 százaléka gondolta úgy, hogy jól végzik a munkájukat, s még a kormánykritikusoknak is csak a 43 százaléka gondolta ezt.

A kormánypárti politikusok munkájával viszont a megkérdezettek 58 százaléka volt elégedett, a kormánypárti szavazóknak pedig 77 százaléka – áll a közleményben.

Kapcsolódó hírek