Hadházy: Ez az „Európában legelső járványügyi rendszer”, amivel a kormány dicsekszik

Nemhogy tesztelésre nincs lehetőség, de egyes rendelők számára még a mintavevő eszköz sem áll rendelkezésre

– ezt írja Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a gödöllői járási hivatal népegészségügyi osztályának levelére hivatkozva, melyet egy rendelőnek küldtek ki.

Ezt a levelet egy orvosi rendelő kapta a gödöllői járási hivatal népegészségügyi osztályától… Az e-mail szerint…

Posted by Hadházy Ákos on Friday, May 8, 2020

Hadházy Facebook-posztjában emlékeztet: „a kórházak kisöprésétől ugyan továbbra sem tágít” a kormány, de Kásler Miklós miniszter rendelete szerint hétfőtől a rendelőkben egy sor egészségügyi vizsgálat már újraindulhatna. „Ezekhez – amúgy helyesen – korona tesztre lenne szükség, de még a mintavevő pálcikát sem adnak” – írja a képviselő.

Azt is sérelmezi: a tesztek nyilvántartása egyébként sem megfelelő, „eddig ugyanis számos helyről jelezték, hogy a mentősök által levett tesztek eredménye sokszor elveszett és össze-vissza kellett érte telefonálgatni, a neten nem lehetett lekérni”.

Ez az „Európában legelső járványügyi rendszer”, amivel Kásler Miklós és Müller Cecília dicsekszik – jegyzi meg, hozzátéve: a kormány szerinte „sok bűnös, agyrém döntést hozott, ezek közül a legkíméletlenebb a kórházak kiürítése”, melyeket még hónapokig üresen tartanának, „pedig elvileg lecsengett a járvány”.

Kapcsolódó hírek