Belföld

Videóval üzent Magyar Péter a fideszeseknek, akik két napja a péniszén lovagolnak

Bűnügy

Újabb dráma: megszúrtak egy utast a Tokaj InterCityn

Belföld

Magyar Péter fingatja a fideszes mamelukokat az Európai Parlamentben

4 milliárdos veszteséggel zárta az első negyedévet az OTP

CSÁNYI Sándor
Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója beszédet mond a Prima Primissima díjátadó gálán a Müpában 2018. december 7-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az OTP-csoport a vártnál rosszabb eredménnyel zárta az első negyedévet, 4 milliárd forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el, szemben az előző negyedév 103 milliárd forintos, és az egy évvel korábbi 73 milliárd forintos negyedéves nyereségével. A jelentős eredményromlást a koronavírus-járvány gazdasági hatása, a kockázati költségek jelentős emelkedése okozta.

Az OTP Bank Nyrt. pénteken publikált jelentése alapján a bankcsoport korrigált konszolidált adózott eredménye mintegy 32 milliárd forint volt, 70 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél, és 65 százalékkal kevesebb az egy évvel ezelőttinél.

Az elemzők a bank által készített konszenzus szerint 32 milliárd forintos számviteli, illetve 68 milliárd forintos korrigált adózás utáni eredményt vártak, a várt és a tényadatok között a legnagyobb különbséget a kockázati költségek, a tartalékképzés mértéke okozta.

Az OTP vezetése a járvány gazdasági hatásai miatt visszavonta éves eredményprognózisát, és a helyzet kiszámíthatatlanságára hivatkozva újat nem határozott meg.

Ez is érdekelhet:
Katonai járművek parkolnak Mészáros Lőrinc magántavánál

Kocsis Máté, miután Varga bedöntötte az OTP árfolyamát: az csak a pénzügyminiszter magánvéleménye volt, hogy emelni kell a bankadót

Jön az újabb nemzeti konzultáció: most a „tízmillió gazdasági szakértőt” várják a kérdőívekhez

Brutális, 239,962 milliárd forintos nyereséget ért el az OTP Bank az első negyedévben

SMS-ben toborozza híveit a Fidesz október 23-ra

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Keményen lehúzza az OTP a készpénzbefizetőket – mutatjuk, kik a kivételek