Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Müller Cecília: Leginkább csak ússzunk a medencében, a játékokat hanyagoljuk

Napok óta jelentősen csökken a fertőződések száma.

Immár több napja jelentősen csökken a fertőződések száma – közölte Müller Cecília országos tisztifőorvos a csütörtöki kormányinfón.

Szólt arról is, hogy 3150 igazolt koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, az elmúlt 24 órában 39 új esetet regisztráltak, mely kedvező szám. 383-ra nőtt az elhunytak száma, az elmúlt 24 órában 10-en haltak meg, a gyógyultak száma jelentősen emelkedik, 801 főt tartanak nyilván.

Az aktív fertőzöttek száma 1966 fő, többségük a fővárosban és Pest megyében regisztrált, 968-an vannak kórházban, 50-en lélegeztetőgépen.

„A csökkenő tendencia bizakodásra ad okot, úgy fest, hogy az előzetes modellszámítások, járványügyi becslések beválnak”

– folytatta a tisztifőorvos. Annak kapcsán, hogy vidéken részlegesen nyithatnak a strandok, hangsúlyozta, fontos betartani a strandokon, közfürdőkben is a járványügyi távolságtartást: leginkább csak ússzunk a medencében, a játékokat, sportszereket hanyagoljuk ebben az időszakban.

Müller Cecília szerint ügyeljünk arra is, hogy egy főre 4 négyzetméternyi vízfelület jusson. A természetes vízfelületeknél is figyeljünk a távolságra, ott személyenként legalább 16 négyzetméter legyen a terület, amin tartózkodunk. A közös használatú helyiségekben – öltöző, vizesblokk, de például korlátok, fogantyúk esetén is – célszerű óránként fertőtlenítő takarítást végezni. Beteg ember ne menjen strandra, az elő- és az utózuhanyozást használni kell – hangsúlyozta.

A tisztifőorvos arról is beszélt, hogy két gyermek van jelenleg kórházban koronavírussal, egyikük sincs lélegeztetőgépen, állapotuk kielégítő.