Egymilliárd forint fejlesztési támogatást von el a kormány Józsefvárostól

Miközben a veszélyhelyzet kihirdetése óta közel 10 milliárdot irányított sportra.

Pikó András, a VIII. kerület polgármestere csütörtökön egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a kormány a járvány elleni védekezésre hivatkozva 1 milliárd 125 millió forint fejlesztési támogatást csoportosít át a kerülettől.

Az ellenzéki polgármester szerint a meghiúsult támogatás az alábbi fejlesztéseket érinti:

  • 200 millió forint értékben bölcsőde- és óvodafejlesztés, ű
  • 150 millió forint értékben a Horváth Mihály tér fejlesztése,
  • 60 millió forint értékben a Semmelweis Egyetem II. számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika előtti parkoló fejlesztése,
  • 95 millió forint értékben közbiztonsági fejlesztések,
  • 620 millió forint értékben önkormányzati bérlakás-fejlesztések.

A Belügyminisztériumtól érkezett levél arról tájékoztatja a Józsefvárosi Önkormányzatot, hogy a Kormány 1 milliárd 125…

Posted by Pikó András polgármester on Thursday, May 7, 2020

Pikó úgy látja, az elvonás egyetlen értelmezhető indoka „a Fidesz mindent felülíró politikai bosszúvágya”. Felidézi, Kocsis Máté, a kerület fideszes országgyűlési képviselője néhány napja még úgy nyilatkozott, hogy mindent meg fog tenni a józsefvárosi fejlesztési pénzekért költségvetési tárgyalásai során. Pikó András szerint Kocsis a történtek tükrében méltatlanná és alkalmatlanná vált a kerületi lakosok képviseletére, és felszólította, mondjon le egyéni képviselői mandátumáról.

Nem Józsefváros az egyetlen, mely támogatást bukott a járványhelyzet okán: a 444.hu pár napja írta meg, hogy Ferencváros 400 millió forinttól esett el így, a József Attila-Lakótelepi Közösségi Ház felújítására megígért pénz ugyanis a járvány elleni védekezési alapba kerül.

Kapcsolódó hírek