Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Fotók: Orbán Viktor feleségével bulizott Magyar Péter

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Brutális visszaesés volt márciusban a szálláshelyeknél

Márciusban a koronavírus-járvány hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 68,1 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltöttek 61,0 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest, együttesen 64,6 százalékkal csökkent a forgalom – jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal.

A külföldi vendégek száma 73,6 százalékkal, a belföldieké 63,5 százalékkal csökkent, összesen 68,3 százalékkal kevesebb vendég éjszakázott a szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron számolt összes bruttó árbevétele 59,7 százalékkal kevesebb volt, 14,2 milliárd forintot tett ki, a szállásdíjbevételek 61,2, a vendéglátásból eredő bevételek 61,6 százalékkal estek vissza.

A jelentés szerint a külföldi vendégek száma márciusban jelentősen csökkent mindegyik szállástípusban és régióban. A vendégéjszakában mért forgalom Európából a 2019. márciusi érték harmada, Ázsiából és Amerikából kevesebb mint a negyede volt. Az orosz és az ukrán vendégéjszakák száma az átlagosnál kisebb mértékben, mintegy a felére esett vissza. A legfontosabb küldő országunkból, Németországból 61,7 százalékkal kevesebb éjszakát regisztráltak a szálláshelyek – írta a KSH.

A belföldi vendégek száma 166 ezer, az eltöltött vendégéjszakák száma 381 ezer volt márciusban. A vendégéjszakák száma egyik régióban sem érte el a 2019. márciusi forgalom felét, Budapest-Közép-Duna-vidéken és a Tisza-tónál a harmadát sem.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten