Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Tömegével mondják le a turisták a budapesti szállásfoglalásokat

Az elmúlt egy hétben rengetegen mondták le szállásfoglalásaikat a koronavírus terjedése miatt, jelen állás szerint fele annyi vendég érkezhet márciusban Budapestre, mint tavaly ilyenkor – számolt be róla a G7.hu több szállásadó nyomán.

A szálláskezeléssel foglalkozó Diamond Residence, mely mintegy hatvan lakást ad ki Budapesten, azt nyilatkozta, már akkor 30 százalékkal csökkent a kihasználtságuk, mikor a kínai és dél-koreai vendégek lemondták a foglalásukat a vírus ázsiai terjedése miatt. Miután pedig Észak-Olaszországban is feltűnt a fertőzés, a nyugat-európai utazók is elkezdtek visszakozni.

„Az olasz vendégek nagyjából hatvan százaléka mondta vissza a foglalást, de sok visszamondás jön Angliából és Spanyolországból is”

– idézi a lap a szálláshely munkatársát.

Hasonló tapasztalatokról számolt be a magyar fővárosban három négycsillagos szállodát működtető Zeina Hotels. Ők azt mondták, főként a Távol-Keletről és Olaszországból érkeznek a lemondások, de az amerikai és egyéb európai területekről is tapasztalni ilyet. A legérzékenyebben az üzleti utakat érinti a járvány, melyek kapcsán magasabb minőségű szállások maradnak kihasználatlanul.

A kisebb apartmanos cégeket, hosteleket, vidéki szálláshelyeket ugyanakkor kevésbé érintette a regresszió, de elképzelhető, hogy még nem gyűrűzött be hozzájuk a helyzet, mivel leginkább az elmúlt egy hétben szaporodtak meg a lemondások. A legkevésbé érintettek a jellemzően belföldi vagy régiós országokból érkező vendégforgalmat bonyolító vidéki szálláshelyek.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban