Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Elhalasztják a debreceni BMW-gyár építését

Egy évvel elhalasztja a BMW a magyarországi gyárának építését – jelentette be a Portfolio cikke szerint Oliver Zipse, a BMW Csoport igazgatóságának elnöke szerda délelőtt a BMW Csoport első negyedéves eredményének a közzétételét követő sajtótájékoztatón.

A BMW 2019 decemberében jelentette be, hogy 2020 tavaszán nekiállnak a debreceni gyár építésének, miután a gyár földterületi előkészületei már 2018-ban megindultak.

A koronavírus-járvány és az azzal kapcsolatos korlátozások miatt azonban jelentősen visszaesett a BMW Csoport értékesítése, és a vírus még sokáig éreztetni fogja negatív hatását az autóipart illetően. A BMW annak érdekében, hogy megőrizze likviditási helyzetét, felülvizsgál minden beruházást, termékfejlesztést, projektet. Ennek tudható be a debreceni gyárat érintő döntés is.

„Számunkra mindig a várható kereslet a releváns, ezért egy évvel elhalasztjuk a magyarországi gyár üzembe vételét. Alapvetően a jelenlegi helyzetben minden projektet felülvizsgálunk, ebbe beletartoznak az építkezések és a termékekkel kapcsolatos döntések is”

– fogalmazott Zipse.

Nicolas Peter, az igazgatóság tagja ennek kapcsán megjegyezte, a magyarországi BMW-üzemen kívül más projekteket is elhalasztunk.

A bejelentés kapcsán az Index emlékeztet: a debreceni üzem építése az egyik legjelentősebb beruházás Magyarországon, ennél csak a Mercedes, a MOL és a Samsung beruházásai nagyobb értékűek.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten