Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

A Fidesz bemondta: ideje abbahagyni a hergelést

Soros György is mindig saját maga mászik fel a plakátra!

Mármint hogy az ellenzék hagyja abba a hergelést! – így reagált a Fidesz-frakció kedden arra, hogy ellenzéki képviselőnők tiltakoztak, mert a Fidesz-KDNP-s parlamenti többség úgy döntött, Magyarország nem csatlakozik a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását szorgalmazó isztambuli egyezményhez.

Mint megírtuk, a parlamenti szavazás után tartott sajtótájékoztatón Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök és a kormánypártok háborút indítottak a nők ellen.

Válaszul a Fidesz-frakció az MTI-nek küldött közleményében arról magyarázott: tisztelet és megbecsülés illeti a nőket, ez vitán felül áll, az egész európai kultúra a nők egyenjogúságára épül.

Felháborítónak tartják ugyanakkor – írták -, ahogy „az ellenzéki képviselők félremagyarázzák a házelnök szavait”, miközben nem szavazták meg a nők és gyermekek bántalmazását súlyosabban büntető Btk.-módosítást, „el akarták tussolni a Gothár-féle színházi szexuális zaklatást”, és csak nevettek Burány Sándor (Párbeszéd) cinikus megjegyzésén, amelyben „együttműködési kényszerként” állította be a szexuális zaklatást.

„Akkor még egyszer: Kövér László azokról az ellenzéki képviselőkről beszélt, akik eltorzult arccal gyűlölködnek, botrányt botrányra halmoznak a parlamentben” – tette tisztába a kormánypárt, hogy ők bizony csak olyan ellenzéki nők ellen uszítanak, akiknek „eltorzult az arcuk”.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten