Müller Cecília: kiegyensúlyozottá vált a helyzet

Máris lecsengett a tegnapi „tetőzés”.

A járvány elleni védekezés új szakaszába léptünk, hétfőtől fokozatosan indulnak újra az egészségügyi ellátások, azonban a járványnak nincs vége, fokozott óvatosságra van szükség – mantrázta az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Szavai szerint a jelenlegi helyzet fokozott óvatosságot, szoros adatkövetést követel, ezért változott a járvánnyal kapcsolatos információk közlése a koronavirus.gov.hu oldalon: ezentúl az összes fertőzött számán belül az aktív esetek és a gyógyultak számát is feltüntetik területi bontásban is.

Aktív esetek azok, akik „ma pozitívnak, betegnek, kezeltnek minősültek”, számukba nem számítanak bele a gyógyult és elhunyt betegek.

A helyzet kiegyensúlyozottá vált, nagyjából egy hete nem emelkedik jelentősen a naponta regisztrált új fertőzöttek, illetve elhunytak száma

– értékelte a helyzetet Müller Cecília. Kiemelte azt is, hogy fokozatosan indulnak újra az egészségügyi ellátások, most még nem áll vissza a járvány előtti helyzet. Háziorvoshoz telefonon kell bejelentkezni, járóbeteg-szakrendelőbe is csak előzetes bejelentkezéssel lehet menni, és egy óra alatt maximum 4 beteget lehet ellátni – ismertette.

Kapcsolódó hírek