Politika

Magyar Péter: közzéteszem a felvételt, ami miatt a kormánynak le kell mondania

Baleset

Súlyos baleset az Esztergom Rallyn: nézők közé csapódott egy autó, legalább 4-en meghaltak, sok a sérült

Kultúra

Mi történt? Bencsik Andrásék durván beleszálltak az ajnározott Petőfi-filmbe: „minden vonatkozásban rossz lett”

A Városházán alakít ki karantént hajléktalanok számára a főváros

Eredetileg Csepelen lett volna, de ott a helyi Fidesz hatalmas patáliát csapott.

Harta ViktorHarta Viktor

A Városháza Gerlóczy utcai szárnyában alakít ki hajléktalanszállót a Fővárosi Önkormányzat azon fedél nélküliek számára, akik vállalják, hogy karanténba vonulnak – jelentette be hétfőn Karácsony Gergely.

A főpolgármester felidézi, eredetileg a csepeli Táncsics Mihály utcai egykori iskolaépületben szállásolták volna el a hajléktalanokat, de Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere, valamint Németh Szilárd honvédelmi miniszter, pacalügyi iránytű hevesen kritizálta az ötletet. Utóbbi egyenesen Soros-Karácsony tervet emlegetett ma a Parlamentben:

BREAKING NEWS!Úgy tűnik hogy Soros György kifogyott a migránsokból!!!**Ezért -és ebbe beavatta Karácsony Gergelyt is- új TERVET eszelt ki, mely TERV szerint migránsok híján hajléktalanokat akar Csepelre telepíteni és pandémiás központot akar létrehozni!Ezt maga az államtitkár úr mondta néhány perccel ezelőtt a Parlamentben!Annyira jó hogy még erre is tud figyelni!<3 <3 <3(Nem haldoklunk, mi így élünk!)

Posted by Viktor Veres on Monday, May 4, 2020

Karácsony szerint Borbély és Németh világossá tette, hogy hidegen hagyja őket azon polgártársaink sorsa, akiknek az élete múlhat azon, hogy gondoskodunk-e róluk,

ezért a városvezetés új helyszínt talált elhelyezésükre. A főpolgármester úgy határozott, hogy átalakítják a Városháza Gerlóczy utcai szárnyát, és járványügyi veszélyhelyzet idejére azok az otthontalan budapestiek költözhetnek be oda, „akikkel szemben Csepel elöljárói gyűlöletkeltő kampányba kezdtek a kerületben.”

„Szomorú, hogy újabb politikusok bizonyították: hírből sem ismerik a szolidaritást, és inkább jószándékú polgárokat hergelnek az elesettekkel szemben. A bajban ellökni azokat, akik a legnehezebb helyzetben vannak, számunkra nem elfogadható. És bár a főváros megtehetné, hogy a tulajdonában álló csepeli ingatlant használja a célra, inkább saját épületszárnyába fogad hajléktalan embereket. Bízunk benne, hogy meg tudjuk óvni az egészségüket, az életüket”

– zárul a közlemény.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Robbanás Lágymányoson, egy ember meghalt

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter